Bátyjától esett teherbe, a házasságba menekül
Bizarr testvérszerelem a Magyar Színházban
A darabot bosszúvágy, szenvedély, fekete humor és tengernyi vér telíti.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

John Ford Kár, hogy kurva című tragédiája egy véres kimenetelű testvérszerelmet állít középpontjába. Reneszánsz horror, a Shakespeare-kortárs drámairodalom legbizarrabb szerelmi története körvonalazódik a Magyar Színházban előadásában.
A darabot bosszúvágy, szenvedély, fekete humor és tengernyi vér telíti – kicsit olyan, mintha Quentin Tarantino vagy David Lynch újraírta volna a Romeo és Júliát. Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott.

Kár, hogy kurva

A Kár, hogy kurva Itáliáját korrupció, bosszúvágy, házasságtörés és üzletiesség uralja. Hiányoznak belőle az érvényes házassági minták, nincs benne harmonikus és boldog együttélés. Szereplői közül hatan bosszút akarnak állni valakin; nyolcan természetesnek veszik a házasság helyett vagy mellett folytatott szexuális életet – beleértve Giovanni gyóntatóját és Annabella nevelőnőjét.

A Kár, hogy kurva apafigurái kivétel nélkül üzleti tárgyalásként kezelik a rájuk bízott fiatalok frigyét; a világi és egyházi hatalom birtokosa cinikusan futni hagyja a gyilkosokat, és érthetetlenül súlyos büntetéssel sújtja az eseményekbe véletlenül belesodródott ártatlanokat.

A testvérek, azonosulásra alkalmas minta híján, új értékrendet konstruálnak, ahová visszavonulhatnak a világ elől: újra felépítik az igazság, a szeretet, megváltás fogalmát.

Főbb szerepekben

  • Giovanni – Pál András
  • Annabella, a húga – Darabont Mikold
  • Soranzo, főnemes – Horváth Illés
  • Vasquez, a szolgája – Gula Péter
  • Bonaventura, szerzetes – Rancsó Dezső
  • Putana, Annabella nevelőnője – Dániel Vali

 Ám miután nem áll rendelkezésükre egyéb, a leginkább kínálkozó alapanyagból dolgoznak: egymásból. Annabella azonban várandós lesz bátyjától, ezért házasságba menekül. Csakhogy a szörnyű titok lelepleződik…

Ezt is szeretjük