Bármikor kitörhet egy halálos világjárvány?

Ők indíthatják el

A biológiai fegyvernek számító járványok terjesztése konfliktusok idején sokak szerint reális veszély.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak az összeesküvés-elméletek hívei félnek egy esetleges biológiai támadástól, mely nem csupán a világ hadseregeit, de a civil lakosság egészségét és életét is fenyegetné. Szinte nincs a bolygón olyan dolog, mely gyorsabban terjedne el, mint egy vírus, valamint, ami nagyobb veszélyt jelentene.

A tudósok régóta foglalkoznak mesterséges vírusok létrehozásával, így jogos a félelem, miszerint, ha ártó szándék irányítja őket, bármikor, akár napjainkban is kitörhet egy halálos, mesterséges világjárvány. A következőkről úgy tartják, nem véletlen, hogy nagymértékben elterjedtek, mint ahogy az sem, kik állhatnak a háttérben.

Mesterséges vírusok?

SARS

A Severe Acute Respiratory Syndrome - súlyos akut légzőszervi tünetegyüttes - lett a 21. század első nagy járványa, egy vírusos, tüdőgyulladás-szerű betegség, mely rendkívül gyorsan átterjedt több mint 30 országba.

Szinte minden lakott kontinensre eljutott, ezreket fertőzött meg, és a fertőzöttek legalább 10%-a bele is halt a betegségbe. Amikor bizonyossá vált, hogy a kínai hadsereg tudott a SARS-ról, és létezését már 2002 novembere óta titkolták, a vírus politikai és orvosi felháborodás tárgya lett, Kína egészségügyi miniszterét és Peking polgármesterét lemondásra kényszerítették.

Amint a SARS láthatólag irányításuk alá került, a hivatalos szervek világszerte ködös magyarázatokkal álltak elő.

Megpróbálták meggyőzni a világot arról, hogy a vírus eredeti forrása egy Kuangdong tartománybeli állatpiac volt, Oroszországban azonban számos tudós volt bizonyos abban, hogy a SARS-t ember állította elő, ami pedig csakis laboratóriumi körülmények között lehetséges.

Az Öböl-háború szindróma

Míg George Bush és Colin Powel az 1991-es Öböl-háború sikerének fényében sütkérezett, a háborúban részt vett katonák ezreit sújtotta egy alattomos betegség, mellyel szemben az orvosok is tanácstalanul álltak, és amely teljesen tönkretette a benne érintettek életét.

Ez a GWS volt, vagy ismertebb nevén az Öböl-háború-szindróma, melynek jellemzője az idegrendszeri zavar, a tumorok kialakulása, a drasztikus súlyveszteség, a hasmenés, az álmatlanság, a krónikus kimerültség, a zavaró személyiségváltozás és a szellemi képességek csökkenése volt. Az Öböl-háború-szindróma létezését számos kormány, közöttük az USA is tagadja, sokan azonban biztosak benne, hogy Szaddám Huszein használt biológiai fegyvereket az ellenséggel szemben.

AIDS

Az AIDS, mely az 1960-as, 1970-es években kezdte csak meg igazán pusztítását, és mára több millió áldozatot követelt, sokak szerint szintén mesterséges vírus, irányítása pedig vagy kicsúszott létrehozóinak kezéből, vagy szándékosan céloztak meg vele bizonyos csoportokat, egyesek szerint a fekete lakosságot, illetve a homoszexuálisokat.

Az összeesküvés-elméletek hívei ezt támasztják alá azokkal a tényekkel és jelentésekkel is, melyek szerint épp a vírus kialakulásának idejében tárgyalta Kissinger a harmadik világ túlnépesedési problémáit, mely ellen tenni akart, illetve azzal, hogy az Amerikai Védelmi Minisztérium épp ekkor kért pénzt egy olyan biológiai fegyver kifejlesztésére, mely az immunrendszert támadja.

Kik állhatnak a háttérben?

A nagyhatalmak kormányai

A legtöbb elmélet szerint a vírusok kifejlesztése mögött az egyes országok kormányai állnak, közöttük olyan nagyhatalmak, mint az Egyesült Államok vagy éppen Kína. Ha háború tör ki, a vírusok elterjesztésével nem csupán az adott államra lehetne nyomást gyakorolni, de egy-egy országot el is lehetne szigetelni a világ többi részétől.

Az al-Kaida

Az al-Kaida jól ismert arról, hogy terrorcselekményeik során nem riadnak vissza a biofegyverek bevetésétől sem. Egy vírus létrehozása és terjesztése erőfitogtatás lehet, ami elsősorban a Nyugat ellen irányul.

A Bilderberg-csoport

A leginkább paranoiás, összeesküvés-elméletekkel foglalkozó kutatók úgy gondolják, hogy a Bilderberg-csoport néven rendszeresen ülésező iparmágnásoknak és dúsgazdag embereknek van meg a hatalmuk ahhoz, hogy hasonló vírusokat szabadítsanak az emberiségre, egyfajta tesztprogramként a népességet szabályozó programhoz. Hogy mi a végső céljuk mindezzel? Úgy vélik, a szegény emberek számának csökkentése, akik teljesen felemésztik a természeti erőforrásokat, illetve, hogy megszilárdítsák hatalmukat azok felett, akik életben maradnak.

Cikkünk David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • földönkívüliek
  • összeesküvés-elmélet

Kik a titokzatos feketeruhások?

  • világvége
  • földönkívüliek

A világvégét jelzik a vonalkódok?

Ezt is szeretjük