Lehettek barátok a szakítás után? Így gondolja egy fiú, és így egy lány
Megkérdeztük!
Van értelme tartani a kapcsolatot, vagy jobb elengedni egymást?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan úgy vannak vele a szakítás után, hogy nem is válnak el igazán, hanem megpróbálják átalakítani a kapcsolatukat, és a szerelemből barátságot formálni. Sőt, van, aki konkrétan azzal a szöveggel szakít, hogy maradjunk barátok.

De vajon működhet ez a gyakorlatban, vagy csak egy szép, de halálra ítélt elméletről van szó? Egy fiú és egy lány mondja el a véleményét: Vivit - 18 - és Ádámot - 18 - kérdeztük a témában.

Így gondolja egy lány

- Szerintem nem jó, ha egy pár megpróbálkozik a barátsággal a szakítás után - mondja Vivi. - Nem hiszem, hogy sok jó kisülne belőle, kicsit erőltetettnek is tűnik, meg én úgy egyébként sem pártolom a fiú-lány barátságot. A haverság más lapra tartozik, az működhet, de szerintem ez is inkább akkor, ha a haveroknak nincs közös múltjuk.

Ilyenkor valakinek mindig fájni fog, be is beszélheti magának, hogy a barátság azt jelenti, hogy van remény az újrakezdésre. Inkább tovább kellene lépni, és ebben nem segít, ha állandóan látja az exét az ember, és sok mindent tud is róla.

Az sem kellemes, ha az utcán futsz bele a volt pasidba, hát még ha minden hétvégén ott van a buliban, mert mondjuk közös a baráti körötök, és ti is megpróbáljátok fenntartani a jó viszonyt.

7 segítő apróság a szakítás után

Nézd meg, mik azok a bevált tippek, amik megkönnyítik a szakítás utáni fájdalmas időszakot!

Így gondolja egy fiú

- Nagyon sok mindentől függ a dolog - kezdi Ádám. - A legfontosabb, hogy hogyan váltatok el. Ha már mindketten tudtátok, hogy szakítás lesz a vége, és megkönnyebbültetek, amikor kimondtátok, akkor szerintem egy kis idő múlva nem lehetetlen, hogy jóban lesztek. Nem azonnal, és nem a legjobb barátok, de azért nem fogtok átmenni a másik oldalra, ha szembe jön az utcán a másik.

De ha úgy szakítottatok, hogy az egyikőtök még totál szerelmes a másikba, akkor nagyon nagy butaság lenne barátkozni, mert csak hiú reményeket ébresztene, és lehetetlen lenne lezárni az egész hercehurcát.

Szerintem akármilyen nehéz is az elején, de jobb elengedni a másikat, teljesen, mindenféle kiskapu nélkül, hogy csak ezért hívom fel, meg azért írok neki sms-t, meg csak az érdekel, hogy hogy van. Ezzel saját magát csapja be a legjobban az ember.

Ezt is szeretjük