Barátnője tanítja csókolózni a huszonéves lányt
Zavarba ejtő dráma szexualitásról és halálról
Az Attenberg című filmet látnod kell, ha unod már a sablonmozikat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Görög dráma a nemiségről, a szexualitásról, a halálról, és a felnőtté válásról – így foglalhatnánk össze Athina Rachel Tsangari filmjét, az Attenberget. A film magyarországi bemutatója 2011. május 31-én lesz.

Attenberg

A történet egy húszas évei elején járó lányról, Marináról szól. Beteg édesapja állapota folyamatosan romlik, és a lány kénytelen egyik napról a másikra felnőni.

Ha ez nem lenne elég, a lány a szexualitás terén is nagy változásokon megy keresztül: a világot uraló rítusokat, szabályszerűségeket addig csak David Attenborough természetfilmjeiben látta, a nemiség és a szexualitás első tapasztalatait Marina a legjobb barátnőjének segítségével szerzi meg.

Szereplők

  • Ariane Labed – Marina
  • Evangelia Randou – Bella
  • Vangelis Mourikis – Spyros
  • Giorgos Lanthimos

A görög rendező éles szemmel, minimalista stílusban forgatott coming-of-age mozija helyenként szokatlan, zavarba ejtő megoldásokat használ. A színészek játéka magával ragadó, különösen a Marinát megszemélyesítő Ariane Labed kiemelkedő – nem véletlenül kaphatta meg 2010-ben, a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Nézd meg az előzetest!

Mind a főszereplőnek – Ariane Labednek –, mind a rendezőnek ez az első filmje. Ez azonban nem látszik az elkészült alkotáson.

Ezt is szeretjük