Furcsa szerkezet fekszik a Balti-tenger fenekén: idegen civilizáció űrhajója lehetett?

Idáig sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták kétséget kizáróan, hogy pontosan mi ez a rejtélyes objektum.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok szempontból az óceán az egyetlen része a földgolyónak, amit nem volt képes az ember még teljes mértékben feltárni. Több kilométeres mélységei alatt olyan titkok és rejtélyek lappanghatnak, amelyek évszázadok vagy inkább évezredek óta várják, hogy fény derüljön rájuk.

Ezeket a mélyvízi misztériumokat elképzelve a legtöbb embernek nem a galaxisokban fénysebességgel száguldó UFO-k jutnak eszébe. Azonban egy közelmúltban történt felfedezés biztosan arra késztet sokakat, hogy az égről a vízre, majd oda-vissza forgassák a fejüket hitetlenkedve.

A skandinávok hihetetlen felfedezése

Egyszerű svéd kincsvadászok voltak azok a férfiak, akik a Balti-tenger egyik mély árkát vizsgálták. Elsüllyedt hajók zsákmánya után kutattak, de amit a szonártechnológia mutatott nekik, az egész világnézetüket megváltoztatta. A rejtélyes tárgyra, amit a tenger fenekén találtak, nem találtak magyarázatot. Utólag kiderült, hogy egyes UFO-kutatók egyből tudták volna hova tenni a szerkezetet.

Azok, akik hisznek a földönkívüli élet létezésében, a Balti-tenger anomáliájának nevezett tárgyat egyértelműen egy ősi űrhajóként azonosították, amely átjutva a Föld légkörén, valamilyen meghibásodás folytán a Balti-tengerben landolt. 2012-ben a tárgyból történt mintavétel megállapította, hogy nem ismert annak az anyagnak az összetétele, amiből építették. Az idegen civilizációk és UFO-k létezésében hívők és a szkeptikusok sem találtak megdönthetetlen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy mi is ez a jelenség. 

Az egyik hivatalosnak szánt magyarázatot Volker Bruchert, a Stockholmi Egyetem geológus tanára adta elő, akinek saját elmélete van arról, hogy mi lehet az objektum. "Az a hipotézisem, hogy ez a tárgy vagy struktúra a jégkorszakban alakult ki, több ezer évvel ezelőtt” - mondta. Az objektum kutatása és további vizsgálata azonban akadályba ütközik, mert noha érdeklődés lenne rá, anyagi támogatás sajnos nincs a további vizsgálódásokra.

Nézd meg, hogy azonosítatlan repülő tárgyat, vagyis UFO-t ábrázolnak-e a képek, vagy csak egy fura alakú természeti képződményt. 

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük