Így viselkedik egy francia nő, ha rájön, hogy férjét elcsábították
Buli és filmvetítés
Tanulj a francia nőktől és mulass egy jót! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell sokat beszélni róla: a nyári hajós Balkan Party már kiharcolta a helyét a városi mítoszok között, fejünk felett a csillagok és a hold, körülöttünk vidám déli emberek önfeledt tánca és éneke, poharunkban egy hideg rosé, alattunk pedig a Duna hullámzik.

Ilyen alkalmakra különleges vendéget kell hívni: Davorin Bogović, az egyik leglegendásabb exjugoszláv zenekar, a Prljavo Kazalište frontembere formációja ad nagyszerű koncertet.

De ne szaladjunk ennyire előre, a felvezetés sem lesz hétköznapi. A Szerelmem, Szarajevó című filmért Arany Medve-díjjal jutalmazott rendezőnő, Jasmila Žbanić új vígjátékával, a Szerelemszigettel - Ostrvo ljubavi - jelentkezik, amelynek itt lesz a hivatalos premier előtti vetítése.

Az Adrián fekszik egy gyönyörű horvát szigetecske, a Galešnjak, amely különleges, szív alakú formájáról ismert. A varázslatos helyszín a nyaraló párok kedvelt úti célja. Itt vakációzik a bosnyák macsó, Grebo - akit Ermin Bravo alakít - és terhes felesége, a francia Liliane - azaz Ariane Labed. Az idilli üdülés azonban hamarosan bonyodalmakat szül, amikor egy este a pár találkozik a csábító Florával - Ada Condeescu.

A nappal búvároktató, esténként pedig előadóművész lány azonnal elcsavarja Grebo fejét. A férj mit sem sejt arról, hogy feleségének is közös múltja van a vonzó nővel, méghozzá nem is akármilyen! A szerelem szigetén a sokáig rejtegetett titkok előbb-utóbb felszínre kerülnek.

Utána érkezik egy olyan zenei legenda, aki még sohasem lépett fel Magyarországon. Davorin Bogović 1977-ben alapította meg Zágráb munkásnegyedében, a Dubravaban barátaival a Prljavo Kazalište zenekart, amely hamarosan a csúcsra tör az akkori Jugoszláviában.

Bogović frontembersége alatt öt lemezt adnak ki, amelyből a Crno-bijeli svijet - magyarul: Fekete-fehér világ - hozza el számukra az országos ismertséget, ezen dalok azóta is kihagyhatatlanok egy vérbeli exyu rockbuliból, mint például a Crno bijeli svijet vagy a Mi plešemo. A következő Bogović-lemez, a Korak od sna - magyarul: Egy lépésre az álomtól - is átütő sikert hoz olyan dalokkal, mint a Sve je lako kad si mlad vagy a címadó Korak od sna. E lemez után lép ki a zenekarból, és alapít évekre rá saját csapatot, a Davorin i Bogovićit, de 2012-ben ismét összeállnak turnézni, sőt, még közös lemezt is kiadnak.

Hihetetlen időutazás lesz, ugyanis Bogović elhozza nekünk a régi Kazalište-slágereket - a rá jellemző kirobbanó energiával és őrültséggel.

A koncert után természetesen nem megyünk haza, ekkor indul a csillagos ég és a hullámzó Duna szimbiózisa a tetőteraszon, nagyon vidám, DJ Macsity muzsikájára táncoló emberekkel. Ha megéhezünk a szabadban, segít majd a túrós és húsos burek.

Tanultunk a februári Crvena Jabuka-koncertből, ahol több százan nem jutottak jegyhez a helyszínen, most kevesebbet jegyet adunk el elővételben, így marad több a helyszínre, de igazán akkor lehet nyugodt az emberfia, ha előre megveszi.

Balkan Party - A38 hajó
2015. június 13., szombat

20:30 - kapunyitás
21:00 - Szerelemsziget (Ostrvo ljubavi) - az Arany Medve-díjas rendezőnő, Jasmila Žbanić új filmjének premier előtti vetítése, magyar felirattal
23:00 - Davorin Bogović (Prljavo Kazalište) koncertje
00:00 - tetőterasz: Yu Party (balkáni mulatós zene) - DJ Macsity
Friss túrós és húsos burek a Mlinartól.

Jegyek elővételben: 2500 forint az A38 jegypénztárában és internetes oldalán, a helyszínen: 3000 forint, diákoknak 1500 forint.
Ezt is szeretjük