Ez az a koncert, amire alig férnek be az emberek
Eláruljuk, miért ilyen nagy a felhajtás
Légy részese te is a felejthetetlen élménynek. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár lassan utolsó napsugarait küldi nekünk, ám rendes déliek módjára nem adjuk fel: szeptemberben visszacsalogatjuk a napfényt a vénasszonyok nyarával, amely csak tamburazenére jön elő.

Zvonko Bogdan

Négy és fél éve járt nálunk Zvonko Bogdan a Balkan Partyn: hatalmas teltház és hangulat fogadta, ami a koncert végére sok mosolygó, boldog embert eredményezett. Ezért ismét elhívtuk, és most is magával hozza hét tamburazenészét Péterváradról, és elrepít bennünket a Dunán a mesebeli bácskai csárdákba.

Márquez nyomdokain

A felvezetés is megfelelő lesz: Csorba Zoltán vajdasági író mutatja be Homéroszi kapocs című könyvét, Sági Varga Kinga, az újvidéki Forum Kiadó szerkesztőjének segítségével. Ha olvasna magyarul, Dan Brown is megnyalná mind a tíz ujját a Homéroszi kapocs ínyenc csemegéje után. Izgalmas, szerelmi szálakkal és misztikus fonalakkal átszőtt kalandregény, melynek történetét a szerzőnek a talányos múltú Saint-Germain gróf sugallta egy rózsás ujjú hajnalon.

Budapest és a Vajdaság településvilága, indiai és afrikai történetekkel gazdagodik, sőt, megjelenik egy egzotikus országba vezető fonal is: a regényben szereplő Brazília ugyanis egy vajdasági település, ahol a földbirtokos zsebkendőnyi parcellákat adományozott szolgáinak 1924-ben, hogy megtartsa a kivándorlásra készülő munkaerőt. A parasztok ekkor nevezték el a települést Brazíliának, mondván, ha már nem juthatnak el külhonba, legalább képzeletükben legyenek ott.

Zvonko Bogdan-koncert

A Crvena Jabuka után idén egy újabb zenei legenda érkezik a könyvbemutató után: Zvonko Bogdan, a tamburazene koronázatlan királya hoz boldogságot a szívünkbe, 7 Tamburaša sa Petrovaradina zenekara által kísérve. Nem is mulatott még igazit déli tájakon az, aki nem tért be tamburazenés mulatóba, a nagy népszerűségnek örvendő tamburazene a boszniai bércektől a szlavóniai és vajdasági lankákig mindenhol az éttermek, kávéházak, lakodalmak elengedhetetlen tartozéka.

E műfaj legendája ő, akinek a nevéhez sok felejthetetlen új szerzemény kötődik, de koncertjein megszólalnak a hagyományos számok is. Az utolsó vérbeli trubadúrok egyike zenekarával érkezik, egyenesen Péterváradról, ahol anno Balázs Janika, a világhírű tamburavirtuóz oldalán írta be magát a zenei legendák világába.

Persze a koncert után sem megyünk még haza, vénasszonyok nyara esetén a tetőteraszon folytatódik a mulatság DJ Macsityval, pljeszkavica, ćevap és burek kíséretében, rossz idő esetén a koncertteremben kell megvárnunk a napfelkeltét, táncoló módban.

Mivel a Crvena Jabuka koncertjén is sok alapember ragadt kinn az elővételes jegyárusítás miatt, most csak a helyszínen lesz jegy, így mindenki be tud majd férni, ki időben jön!

Balkan Party szeptember 19-én, szombaton

Helyszín: A38 hajó
Kapunyitás: 21:00
Könyvbemutató: 21:30 - a Homéroszi kapocs című könyv bemutatója, Csorba Zoltán vajdasági íróval beszélget Sági Varga Kinga, az újvidéki Forum Kiadó szerkesztője
Koncert: 23:00 - Zvonko Bogdan & 7 Tamburaša sa Petrovaradina - a tamburazene királyának koncertje
Tetőteraszon: 00:30 Yu party - balkáni mulatós zene -, DJ Macsity
Balkáni gasztrosarok: friss túrós és húsos burek
Jegyek csak a helyszínen: 3000 forint, diákoknak 1500 forint
Ezt is szeretjük