Balkan Party most hétvégén, déli gasztrokavalkáddal, szerb énekesnővel!
Az Iskolában te is meghallgathatod a szerb származású lányt. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Balkan Party évad ismét a végéhez ért, és méltóképpen búcsúztatják ezt az évet is, a tavasszal fergeteges helyszínnek bizonyult Iskolába - 1061 Budapest, Hegedű utca 3., Liszt Ferenc térnél - tér vissza a buli, november 15-én.

Lesz mi szem-szájnak-szellemünknek ingere: könyvbemutató, koncert, DJ mulatság, sült bárány, malac, pljeskavica, cevapcica, burek, pelinkovác és sljivovica is.

A 20h-ai kapunyitáskor már forogni fog a bárány és malac az udvaron, a parázsló faszén füstje tölti majd be az udvart, sőt Badel pelinkovaccal, sljivovicával és széles mosollyal fogadjuk majd az első vendégeket.

Könyvbemutató is lesz!

Lelbach Gyula író mutatja be új könyvét, Vajdaságban született gazdag és befolyásos bácskai család szépreményű fiaként. Eddig két könyvben adta közre gyűjtése eredményeit: a vajdasági magyar családok múltját, életmódját, gazdasági és kulturális szerepét történeti dokumentumok és családi anekdoták alapján elmesélő Romba dőlt világ 2008-ban, a híres utazó és vadász Vojnits Oszkár izgalmas életútját bemutatód világjáró földesúr pedig 2009-ben jelent meg.

Új könyvében azokról a dalmát származású családokról írt könyvet, amelyek családnevükben is megőrizve kötődésüket az óhazához, évszázadokon keresztül Magyarország történetében játszottak fontos szerepet. Többségük a törökök elleni harcokban végrehajtott hőstettekért nyert nemesi címet, de az 1848-49-es szabadságharc hősei között is találkozunk nevükkel.

Az új hazára lelt, Magyarországon letelepedett, itt birtokot szerzett családtagok pedig a politikai és közéletben, az ország gazdaságában és gazdagításában mutattak példát. Akikkel találkozhatunk majd elbeszéléseiben: a Siskovits, Guganovits, Parcsetich, Markovits, Vidákovich, Pilaszánovits, Latinovits, Csernovits, Rudits, Sztrilich, Zákó, Scultéty és Martinovics család kiemelkedő egyéniségei.

Zene és tánc hajnalig

A hangulat lángra lobbantásában meghatározó szerep jut majd az est fénypontjának, Bojana Šarovićnak énekesnőnek, aki a szerbiai tehetségkutatóban tűnt fel és örvend azóta is nagy népszerűségnek. Ezúttal szabadkai zenekara a Ringeraja kíséri el, az ex-yu slágerek széles tárházával. A koncert alatt már mindenki táncra perdül majd, de aki meglepő módon esetleg mégse: őt DJ Macsity fogja megmozgatni, a szokásos hajnali órákig.

A gasztrokínálat igen impozáns lesz, ahogy a fentiekben is említésre került: a sült bárány és malac mellett igazi leskovaci pljeskavicat és cevapcicát süt majd faszénen a Yu Grill csapata, mellé a Mlinar túrós és húsos burekjai, illetve öblítésnek a Badel pelinkovácai és sljivovica pálinkája, melyet az első vendégek ajándékként kóstolhatnak, utána pedig zárásig promóciós áron lehet majd hozzájutni.

Balkan Party
November 15. szombat
Helyszín: Iskola - 1061 Budapest, Hegedű utca 3.
Kapunyitás 20h
20.30h Bácskai katonacsaládok története c. könyv bemutatója, Lelbach Gyula íróval
22.30h Bojana Šarović & Ringeraja Bend (Szerbia) koncert
0h Yu party (balkáni mulatós zene)
DJ Macsity
Balkáni gasztrosarok:
Sült bárány, malac, pljeszkavica és cevapcica a Yu Grilltől
Friss túrós és húsos burek a Mlinartól
Pelinkovac és sljivovica promóció
Belépő: 1500 Ft
Diákoknak: 1000 Ft
Ezt is szeretjük