A külföldiek szerint ez Budapest legjobb szórakozóhelye
Hatalmas Balkan Party lesz a fedélzeten
Táncolj te is egészen hajnalig! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Évről évre nagy izgalommal várjuk a nyár egyik fénypontját, a hajós Balkan Party-t. Ebben az évben egy sok éves álmunk valósul meg: karriere első budapesti koncertjére érkezik június 21-én hozzánk az ex-jugoszláv térség egyik legnagyobb zenei legendája, Zeljko Bebek, a Bijelo Dugme egykori frontembere!

A jókedvű indítás garantált

Egy ilyen zenei legendához nem akármilyen bevezető dukál: az est vidám hangulatát A pap gyermekei - Svecenikova djeca - című horvát-szerb film premier előtti vetítése fogja megadni, amelyet az év déli vígjátékénak tartanak.

Júliusban kerül a magyar mozikba, de a Mozinetnek köszönhetően mi mindenkinél előbb fogjuk látni. Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál egyik közönségkedvencét a legjobb vígjáték kategóriában Európa-filmdíjra jelölték, a Szaloniki és Pulai Filmfesztiválról pedig díjjal tért haza. A pap gyermekei hazájában nem csak az idei, de Horvátország fennállása óta az egyik legnépszerűbb hazai produkcióvá vált.

A legenda végre élőben lép fel

A film után érkezik Bebek, akinek dalai minden Balkan Party-n felcsendülnek, de még sohasem koncertezett Budapesten. Bebek, a legendás szarajevói "Bijelo Dugme" együttes frontembere, énekese volt, Jugoszláviában nemzeti szimbólummá vált. Nemzetiségi származástól függetlenül tömegek rajongtak és rajongnak ma is értük.

A világ legkülönbözőbb részén koncerteztek, viszont ma már külön utakon járnak, így Bebeknek is számos szóló lemeze jelent meg. A Balkan Party-ra régi és új dalait is elhozza, torkaszakadtából énekeli majd mindenki őket, a hajó pedig velünk együtt fog táncolni a Duna vízén.

A koncert után sem megyünk haza, a tetőteraszon DJ Macsity pörgeti majd a korongokat, így ismét együtt táncolva élvezhetjük a hajnali napfelkeltét. Vacsorázni és reggelizni is kell: a Mlinar túrós, túrós-spenótos és húsos burekjei tartják majd bennünk a lelket.

Elővételben jegyek a hajó jegypénztárában illetve az internetes oldalukon is kaphatóak.

Mindenki igyekezzen mivel a hajó minden évben telt házas buli, a Bebek koncert miatt pedig ez valószínűleg hatványozottan lesz igaz, érdemes előre megvenni a jegyet rá. A helyszínen is lesz jegyárusítás, de korlátozott mennyiségben.

Helyszín: A38 hajó
Kapunyitás 20h
Filmvetítés: 20.30h A pap gyermekei (Svecenikova djeca) című horvát-szerb film premier előtti vetítése, magyar felirattal
Zene: 22.30h Željko Bebek koncert
          00h Yu party (balkáni mulatós zene) - DJ Macsity
Jegyek:
Elővételben 2900Ft (az A38 jegypénztárában és internetes oldalán)
Helyszínen: 3500 Ft, diákoknak 2000Ft
Ezt is szeretjük