35 éves videó a Balatonról: megtalálták a felvételen szereplő családot - Ilyenek most

A retró videón szereplő család magára ismert, és előkerült.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megvan az a család, amelynek az 1981-es balatoni nyaralásáról készült ismeretlen filmje egy lomtalanítás után bekerült a Humbugs videoklipjébe. A zenekar a család felkutatása közben is dolgozott: elkészült a New Year's Eve című dal retró hangulatú, karácsonyi klipje, illetve DJ-k közreműködésével megszületett a dal három eltérő stílusú remixe is.

A Bëlga és a The Carbonfools zenei atyja, DJ Titusz, valamint Badric Adorio, a The Immigrants zenekar énekesének közös zenei projektje, a Humbugs nyár végén jelentkezett a Balaton Love című dalával. A romantikus, nosztalgikus hangvételű szerzeményhez készült videoklipben egy 35 éves családi videó részletei is láthatóak.

Magukra ismertek a fotón

A klip rendezője, Koós Árpád gyűjti az analóg technológiával készült felvételeket, és barátaitól kapta a lomtalanításkor előkerült Super-8 filmet, amin egy ismeretlen család 1981-es balatoni nyaralása látható. A zenekar az internetezők és a sajtó segítségével kereste az ismeretlen strandolókat.

A kutatás sikerrel járt, mert a család egy újságban megjelent fotón magára ismert, és üzenetet küldött nekik. A Humbugs tagjai, Dj Titusz és Badric Adorio, illetve Koós Árpád rendező együtt látogatták meg a Magyar családot, és ahogy ígérték, amolyan karácsonyi ajándékként átadták nekik a balatongyöröki nyaralásukról készült film digitalizált változatát.

Az év vége és az ajándékozás miatt a Humbugs ünnepi hangulatba került, és New Year's Eve címmel EP-jelentet meg. A zenekar felfrissítette a bemutatkozó dalát, amelyhez Koós Árpád rendező a Balaton Love klipjéhez hasonlóan retró családi felvételeket használt fel, de ezúttal karácsonyi hangulatú videoklipet forgatott.

New Year's Eve

A New Year's Eve kislemezre három remix is készült három eltérő stílusú alkotótól. Az első a Sazabio-projekt, vagyis Diószegi Szabolcs munkája. Az egyszemélyes zenekar stílusában keveredik a pop, a funk, a nu disco, az élő hangszerek és a hangminták. A második remixet Bad Rabbit, vagyis Takács Péter készítette, aki elsősorban dub, deep house, nu disco, garage és indie dance irányzatokban alkot analóg technológia és szintetizátorok felhasználásával.

A New Year's Eve című dal harmadik újragondolásáért pedig a lassú tempójú elektronikus tánczenében utazó budapesti DJ-producer, Grabo'sky felel, aki ugyanolyan otthonosan mozog a house és a hip-hop, mint a folk és az etno világában. A Humbugs dalához készült New Year's Eve EP a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg, és digitálisan már elérhető.

Ezt is szeretjük