35 éves videó a Balatonról: megtalálták a felvételen szereplő családot - Ilyenek most

A retró videón szereplő család magára ismert, és előkerült.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megvan az a család, amelynek az 1981-es balatoni nyaralásáról készült ismeretlen filmje egy lomtalanítás után bekerült a Humbugs videoklipjébe. A zenekar a család felkutatása közben is dolgozott: elkészült a New Year's Eve című dal retró hangulatú, karácsonyi klipje, illetve DJ-k közreműködésével megszületett a dal három eltérő stílusú remixe is.

A Bëlga és a The Carbonfools zenei atyja, DJ Titusz, valamint Badric Adorio, a The Immigrants zenekar énekesének közös zenei projektje, a Humbugs nyár végén jelentkezett a Balaton Love című dalával. A romantikus, nosztalgikus hangvételű szerzeményhez készült videoklipben egy 35 éves családi videó részletei is láthatóak.

Magukra ismertek a fotón

A klip rendezője, Koós Árpád gyűjti az analóg technológiával készült felvételeket, és barátaitól kapta a lomtalanításkor előkerült Super-8 filmet, amin egy ismeretlen család 1981-es balatoni nyaralása látható. A zenekar az internetezők és a sajtó segítségével kereste az ismeretlen strandolókat.

A kutatás sikerrel járt, mert a család egy újságban megjelent fotón magára ismert, és üzenetet küldött nekik. A Humbugs tagjai, Dj Titusz és Badric Adorio, illetve Koós Árpád rendező együtt látogatták meg a Magyar családot, és ahogy ígérték, amolyan karácsonyi ajándékként átadták nekik a balatongyöröki nyaralásukról készült film digitalizált változatát.

Az év vége és az ajándékozás miatt a Humbugs ünnepi hangulatba került, és New Year's Eve címmel EP-jelentet meg. A zenekar felfrissítette a bemutatkozó dalát, amelyhez Koós Árpád rendező a Balaton Love klipjéhez hasonlóan retró családi felvételeket használt fel, de ezúttal karácsonyi hangulatú videoklipet forgatott.

New Year's Eve

A New Year's Eve kislemezre három remix is készült három eltérő stílusú alkotótól. Az első a Sazabio-projekt, vagyis Diószegi Szabolcs munkája. Az egyszemélyes zenekar stílusában keveredik a pop, a funk, a nu disco, az élő hangszerek és a hangminták. A második remixet Bad Rabbit, vagyis Takács Péter készítette, aki elsősorban dub, deep house, nu disco, garage és indie dance irányzatokban alkot analóg technológia és szintetizátorok felhasználásával.

A New Year's Eve című dal harmadik újragondolásáért pedig a lassú tempójú elektronikus tánczenében utazó budapesti DJ-producer, Grabo'sky felel, aki ugyanolyan otthonosan mozog a house és a hip-hop, mint a folk és az etno világában. A Humbugs dalához készült New Year's Eve EP a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg, és digitálisan már elérhető.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük