Maga Alföldi Róbert is megirigyelheti a felvétel dramaturgiáját
Megrendezett volt a videó
Ezek csak előzetes információk, folytatódik a nyomozás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az október 13-án megismételt bajai választást követően nyilvánosságra hoztak egy videofelvételt a választási csalás bizonyítékaként.

Rendőrségi sajtótájékoztató a baja választás kapcsán

A hvg.hu portálra pénteken került ki a videó, amin egy közvetítő 200 ezer forintot ad át egy helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér neki, ha ő és családja elmennek a Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára szavazni a bajai időközi választáson.

A rendőrség nyilatkozott

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. október 18-án nyomozást rendelt el anyagi juttatással befolyásolásra törekvéssel elkövetett, a választás, népszavazás, népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozó hatóság azonosította és tanúként kihallgatta a felvétel készítésénél jelen lévő hat főt. Vallomásaik alapján a videofelvétel készítésének időpontját és körülményeit a rendőrség megnyugtatóan tisztázta. A felvétel mobiltelefonnal egyikük házában 2013. október 15-én, azaz a 2013. október 13-ai megismételt választást követő második napon készült. Kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a videófelvételen látható négy férfi egy megrendezett, nem valós helyzetet játszott el.

A nyomozó hatóság lefoglalta azt a mobiltelefon készüléket, amellyel a felvételt készítették. A felvételt rögzítő memóriakártya tartalmát 2013. október 16-án kiírták egy CD lemezre. Ezt a CD lemezt egy, a felvétel készítésekor is jelenlévő személy átadta egy ismerősének, aki azt egy további közreműködővel közösen elvitte a Magyar Szocialista Párt székházába, ahol két személynek adták á.

Az elejétől gyanús volt a felvétel

A felvétel már a megjelenéskor megkérdőjelezhető volt, hiszen túlságosan direkten szerepeltek benne a tények, nem beszélve arról, hogy az efféle szituációkban nem kifejezetten jellemző, hogy ily módon engedélyeznék egy videofelvétel készítését. Nem beszélve a szereplők rendkívül tehetséges előadásáról és a választékos párbeszédéről. Látszik, hogy már korábban elpróbálták a helyzetet.

A bizonyítéknak hitt felvételen fideszes politikusok nevei is elhangzanak, a Fidesz jelöltjének neve, Kovács Csabaé, valamint Zsigó Róberté is, akik a pénzt küldték a férfinak. A rendőrségi vizsgálat viszont azt igazolja, hogy a felvétel manipulált, a videón több férfi is büntetett előéletű, az egyik nemi erőszak, a másik kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, továbbá nem is szavazhattak volna Baján, mert egyik sem ott él.

300 ezerért beszélt volna a videóról

A HírTV megkereste a felvétel főszereplőjét, aki minimum 300 ezer forint ellenében lett volna hajlandó elmondani a videó elkészültének körülményeit. Annyit elmondott, hogy az ő házában vették fel, de ő a felvétel tényével nem volt tisztában.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Mihályné Bornemissza Eleonóra elmondta, hogy pénteken rendelték el a nyomozást feljelentés alapján, ismeretlen tettes ellen, a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A Blikk információi szerint a felvételt az MSZP rendelte, amit a párt szóvivője, Török Zsolt a leghatározottabban cáfolt, hiszen az MSZP volt az első, amely feljelentést tett a bajai választással kapcsolatban. Később hozzátette, hogy a vád miatt büntetőfeljelentést fognak tenni az ellen a magánszemély vagy médium ellen, aki vagy amely szerint az MSZP-nek köze van a videóhoz.

Kép forrása: police.hu

Ezt is szeretjük