Az 5 legnevetségesebb Guinness-rekord
Néhányan 15 perc hírnévért a legbizarrabb dolgoktól sem riadnak vissza. Íme, öt őrült rekordtartó, aki nem átallott hülyét csinálni magából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fel akarod hívni magadra a világ figyelmét? A recept pofonegyszerű: találj ki egy őrültséget, amire még egyáltalán nem volt példa, mióta világ a világ.

Prezentáld nyilvánosan a Guinness-nek, és máris felkerültél a legfurcsább rekorderek impozáns listájára!

Az értelmetlen rekordok koronázatlan királya

Ashrita Furman legelőször 1979-ben írta be nevét a Rekordok Könyvébe, 27 ezer terpeszugrás elvégzésével. Majd ugróbotra pattant - alsónadrágban -, és stílusosan a bolondok napján, vagyis április elsején felállította következő őrült rekordját. Az 55 éves Furmannek ez csak az első két eszement csúcsteljesítménye volt a 110-ből: ennyi Guinness-rekordot jegyez ugyanis a New York-i megszállott. Az elmúlt 30 évben már minden kontinensen, több mint 30 városban elkövetett valami őrültséget, ezzel ő lett minden idők legtöbb Guinness-rekordjával büszkélkedő egyéne.

A végrehajtott gyakorlatok között szerepelt az ausztrál sivatagban való egy mérföldnyi hullahoppozás, a Kínában végrehajtott gumilabdán való pattogás és gólyalábas gyaloglás, de ő tartja az Eiffel-torony lábánál végzett legtöbb felülés, az orral való narancspöckölés és biliárddákó-egyensúlyozás világrekordját is.

Gumilabdás ugrálás Kínában és békalábas futás: Ashrita Furman két dilis rekordja a sok közül. Forrás: worldmustbecrazy.com, odditycentral.com

A bolond amerikai persze azóta sem pihen, legutóbb például békalábakon csattogott végig a mexikói Mazatlan városán, mellyel egy újabb - értelmetlen - gyorsasági rekordot állított fel. Azt egyelőre nem tudni, hogy mit tervez 2010-re, mindenesetre a fején tejesüveggel már nem fog futórekordot fölállítani, hacsak nem akarja a saját korábbi flúgos rekordját megdönteni.

Az alsónadrágba ugrálás gyorsasági rekordere

A franciák sem mennek egy kis őrültségért a szomszédba, legalábbis a párizsi Matthieu Bommier biztos nem. A pihent agyú fiatalember ugyanis felettébb bolondos rekordkísérlettel állt elő 2001. április 18-án. A fiú célja az volt, hogy egyperces gyorsasági rekordot állítson fel alsónadrágba való ki- és beugrásból - ezzel Guinness-rekorder is lett. Az értelmetlen, viszont annál szórakoztatóbb rekordkísérletet a francia tévé élőben közvetítette, sőt, mi több, a történelmi pillanat előtt több önkéntes is megpróbálkozott az ugrálással, de persze meg sem közelítették a fenegyerek teljesítményét. Bommier végül a közönség előtt prezentált 27 alsónadrágba való ki- és beugrálással hivatalosan is bekerült a legőrültebb világrekorderek közé.

A történethez az is hozzátartozik, hogy - bármily hihetetlen - nem Matthieu volt az egyetlen, akinek ez az ostobaság először eszébe jutott. Egy őrült spanyol is kísérletezett már korábban a gatyás produkcióval, de belőle végül nem lett Guinness-rekorder, mivel közel sem volt olyan fürge, mint francia barátja.

Össznépi csúcsdöntés egy szál alsóban

A legflúgosabb rekordok közül meglepően sok függ össze valamiképp az alsónadrággal, nem tudni, miért ilyen kardinális kérdés fehérneművel vagy fehérneműben világcsúcsokat felállítani, de egy viszonylag friss - tavaly júniusi -, őrült Guinness-rekord is ehhez a ruhadarabhoz fűződik.

A kora nyári reggelen az angol Twickenham rögbiklubjának 146 bátor férfija döntött úgy, hogy gatyára vetkőzve jelenik meg stadionjuk zöld gyepén, méghozzá nem is akárhogy: saját testükkel a Cosmo szó betűit formázva.

Az alsóneműs rekorderek majd' megfagytak a csípős angol nyári reggelen. Forrás: guardian.co.uk

Nem nehéz kitalálni, hogy a rekordkísérlet a Cosmopolitan magazin szervezésével jött létre, Ted Baker divattervező közreműködésével, aki a szupertrendi férfialsókat biztosította a játékosoknak. A füvön ücsörgést akár még élvezhették volna is az alsógatyás Adoniszok - a lelátón ugyanis tapsoló és sikítozó nők hada buzdította őket -, de a brit időjárás csúnyán megtréfálta a rekordereket: a szokatlanul csípős reggel alaposan próbára tette a harcedzett játékosokat. A korábbi, 116 alsóneműs fővel felállított rekordot végül sikerült megdönteniük, ráadásul a furcsa Guinness-teljesítménnyel egy jó ügyet is támogattak: akciójukkal a prosztatarák veszélyeire kívánták felhívni az angol férfiak figyelmét.

A dinnyefejelés rekordere

Leonardo D’Andreát szűkebb és tágabb környezete is már csak a dinnyés emberként emlegeti, az olasz férfi ugyanis sportot űz a dinnyetörésből, és, ha ez még nem lenne elég, a lédús gyümölcsöket nem mással, mint a fejével üti szét. A talján dinnyetörő 2001 októberében állította fel első rekordját, akkor 16 dinnyefejet pancsolt szét egy perc alatt a homlokával, de három évre rá megismételte rekordkísérletét, és - hála a szorgos gyakorlásnak - sikerült megdöntenie saját csúcsteljesítményét.

A keményfejű D’Andrea a 22 görögdinnye ripityára törését Londonban prezentálta, míg előző rekordját Spanyolországban, Madridban állította fel. Mindkét alkalommal tévéshow keretében bizonyította flúgosságát és elszántságát, amivel hivatalosan is ő lett a fejjel való dinnyetörés Guinness-rekordere.

A szájba tömött legtöbb szívószál csúcstartói

A svájci Marco Hort nem gyümölcsökkel került be a rekordok nagykönyvébe, hanem szívószálakkal. Nem tudni, hogy jutott eszébe az unatkozó fiatalembernek, hogy azzal kísérletezzen, mennyi szívószálat tud egyszerre a szájába tömni, de tény, hogy 264 szállal ő lett ennek az értelmetlenségnek a világrekordere. Marco már 2006 szeptemberi csúcsteljesítményével is bekerült a Guinness-rekordok közé, de az akkori 259 szívószálat úgy tűnik, nem találta elég lenyűgöző mennyiségnek.

Marco Hort szájában a 264 szívószállal: itt még Guinness-rekorder volt. Forrás: repubblica.it

Két év alatt azonban tökéletesítette technikáját, és 2008-ban újra nekifutott a rekordállításnak, sikerének sajnos azonban csak egy évig örülhetett.

A Guinness friss hírei szerint ugyanis a hasonlóan agyament Michel Leonard nemrégiben megdöntötte Hort rekordját, mivel a belgának valahogy sikerült két vékonyka szívószállal többet bepréselnie a szájába.

Ezt is szeretjük