Egy igazán felejthetetlen sorozat elsőként az AXN műsorán!
Carrie Wells rendőrnő mindenre képes és soha nem felejt. Új krimisorozat! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Novemberben az AXN új, felkavaró bűnügyi sorozattal szegezi a képernyők elé a nézőket. A Felejthetetlen főhőse, az ex-rendőrnő Carrie Wells - Poppy Montgomery- egy meglehetősen ritka mentális betegségben szenved: minden helyre, ahol valaha megfordult, minden beszélgetésre, amiben valaha részt vett, minden örömteli vagy fájdalmas pillanatra elképesztő részletességgel, tökéletesen emlékszik.

Nem arról van szó, hogy pusztán jó a memóriája, hanem arról, hogy képtelen a felejtésre. De van egy nap, egyetlen nap, amit nem tud felidézni: nővére meggyilkolásának napját, ami Carrie egész életét megváltoztatta.

Felejthetetlen

Carrie a sorozatos kudarcok hatására - például hogy nem sikerül megtalálnia a nővére gyilkosát - otthagyja a rendőrséget. Különleges memóriáját pedig szerencsejátékosként kamatoztatja tovább New Yorkban. Miután hajszál híján sikerül megszöknie egy illegális kaszinóból, ahol csaláson kapják, arra ér haza, hogy szomszédja gyilkosság áldozata lett. Az esetnek nincs tanúja, ezért szerencsétlen módon Carrie az egyetlen szál, amelyen a rendőrség elindulhat. A helyzetet bonyolítja, hogy Carrie kihallgatása közben feltűnik a nő ex-barátja és rendőrtársa, Al Burns - Dylan Walsh

Az ausztrál Poppy Montgomery hét év FBI-os tapasztalattal a háta mögött vág bele egy újabb nyomozói „munkába”, hiszen ő alakította Samantha Spade ügynököt a többszörösen díjnyertes Nyomtalanul című sorozatban. Dylan Walsh a nagysikerű Kés/Alatt egyik plasztikai sebészeként lehet ismerős. Párosuktól izzik a képernyő, miközben rejtélyes gyilkossági ügyekben nyomoznak, és meg kell birkózniuk azzal, hogy kénytelenek ismét együtt dolgozni. Szenvedélyes se veled se nélküled kapcsolatukkal Carrie és Al az AXN legújabb és legmenőbb nyomozó párosa.

A Felejthetetlen J. Robert Lennon Az emlékező című novellája alapján készült. A show tanácsadója Marilu Henner színésznő, akit a nézők a nyolcvanas évek népszerű TV sorozatából, a Taxiból ismerhetnek. A sors fintora, hogy a hölgy Carrie Wells-hez hasonlóan, élete minden apró részletére emlékszik. Közreműködésének köszönhetően a hipermnézia - vagyis az önéletrajzi emlékek abnormálisan erős megléte a tudatban - betegségének megjelenítése sokkal életszerűbb a filmvásznon.

A hipermnézia, a görög eredetű mneme - memória - szóból származik, jelentése túlemlékezés. A hipermnéziás ember főbb jellemzője, hogy az átlagosnál jóval több időt tölt a múltjáról való töprengéssel valamint átlagon felüli pontossággal képes előhívni részletes emlékeket. A hipermnéziás emberek, a személyesen átélt emlékek rendkívül részletes előhívására képesek. A hipermnéziás betegtől megkérdezhetünk egy dátumot, és leírja, milyen események történtek aznap, milyen idő volt, és sok más, triviálisnak tűnő részletet, amikre mások nem emlékeznének. Gyakran meg tudják mondani, a hét melyik napjára esett az adott dátum.
A sorozat Magyarországon csupán két hónappal az amerikai bemutató után debütál az AXN csatornán, november 9-én, 22 órakor. (%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1849707&banner=1849710&ord=RANDOM_NUMBER)%)
Ezt is szeretjük