Kiöntött a Tisza: a teljes magyarországi szakaszon árad a folyó
230 kilométeren elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

tisza-tabla
beauty and style
Top olvasott cikkek

Két vízügyi igazgatóság területén, 230 kilométeren elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben az országban árhullám miatt. Az Országos Vízjelző Szolgálat számításai alapján a következő hat napban az elsőfokú készültségi szintet meghaladó vízállás várható a Tiszán, ami jelenleg a teljes hazai szakaszán árad. A folyó a duzzasztásmentes szakaszokon Tiszabecsnél alacsony, alatta közepes vízállású.

Vásárosnamény és az országhatár közötti szakaszán vasárnap reggeltől elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett érvénybe több mint 87 kilométeren. Jelenleg is tovább folytatódik az áradás, mely Tiszabecs és Tokaj között másodfokú készültség feletti vízállásokat eredményez. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye szerint a beregi belvízrendszerben az elmúlt öt napban 50 millimétert meghaladó csapadék hullott, ezért a belvízelvezető csatornákban a vízszintek jelentősen megemelkedtek.

Jelenleg összesen hét vízügyi igazgatóság területén, 11 szakaszon első-, 13 szakaszon másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben. 120 szivattyútelep van készültségben. A belvízzel elöntött terület nagysága 6 835 hektár, ebből vetés, szántó 3185 hektár. Nézd meg képeken az áradó Tiszát!

Ezt is szeretjük