Amit a pasik valójában gondolnak: így értelmezd a Facebook-posztjaikat

A fiúkon nem is olyan bonyolult kiigazodni, mint gondolnád. Íme, egy kis útmutató segítségül.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne magad okold, ha nem mindig érted a srácokat: a nők és a férfiak alapvetően másként kommunikálnak, és a fiúk eleve nehezebben fejezik ki az érzelmeiket.

Hogy megértsd őket, néha jobb a dolgok mögé nézni, a fiúknál ugyanis a kép, amit a külvilág felé szeretnének mutatni magukról, nem minden esetben egyezik a valódi érzelmeikkel - bár lássuk be, ez velünk, csajokkal is megesik.

Mivel a lányok alapvetően fogékonyabbak a nonverbális jelekre, és az érzelmi hullámokra is érzékenyebbek, hidd el, némi gyakorlás után nem lesz nehéz megfejtened, mikor mit gondolnak a srácok. Addig pedig itt egy kis segítség, amivel lefordíthatod a facebookos bejegyzéseiket.

"Mekkora buli volt a tegnap este!"

Több oka lehet annak, ha egy srác világgá kürtöli, hogy nem otthon ücsörgött szombat este: azok, akik fontosnak tartják, hogy mások is értesüljenek róla, hogy jól érzeték magukat a barátaikkal, általában a bizonytalanságukat próbálják leplezni.

Igyekeznek a laza, partizós srác képét mutatni magukról, ám ha ez lenne a valóság, akkor egyszerűen csak jól éreznék magukat, és nem érdekelné őket, hogy erről mások is értesülnek-e.

Az ilyen pasikkal nem árt vigyáznod, mert nehéz előcsalni a valódi személyiségüket, és könnyen lehet, hogy egy kapcsolatban is csak a felszínes, kimunkált énüket mutatják, és nem engednek senkit a saját kis világukba.

Ugyanakkor az is igaz, hogy akit egyszer a bizalmukba fogadtak, és feltárták előtte az érzéseiket és félelmeiket, ahhoz nagyon fognak ragaszkodni, de valószínű, hogy azt, ami bennük zajlik, a nyilvánosság előtt soha nem fogják felvállalni.

Arcpirító viccek

Disznó viccek és meztelen nős fotók: biztosan a te fiúismerőseid között is van olyan, aki időnként arcpirító, szexista vagy egyenesen gusztustalan dolgokat oszt meg a Facebookon, amiket legszívesebben nem is látnál. A legtöbbször ezek a posztok is csak azt a célt szolgálják, hogy elfedjék a valóságot: a srác nagyon is felnőttes dolgokat posztol, de valójában gyerekes.

Hiába próbálja a macsó benyomását kelteni, az ilyen srácokat jobb, ha messzire elkerülöd, legalábbis addig, amíg be nem nő a fejük lágya, és meg nem tanulnak felnőtt módjára viszonyulni a szexhez. Rájuk is igaz a mondás, miszerint amelyik kutya ugat, az nem harap: azok a fiúk, akik ilyen témájú dolgokat osztanak meg a Facebookon, valójában érzelmileg még teljesen éretlenek a szexre.

Érzelmes számot posztol

Nemrég összevesztetek, szakítottatok, esetleg a 42-es tornacipőjével belegázolt a lelkedbe, és úgy tűnt, észre sem vette. Azóta sem jelentkezik, de egyszer csak megjelenik a falán egy szomorú szám.

A fiúk nehezen kérnek bocsánatot, kerülik a konfliktust, és sokszor a büszkeségük is megakadályozza, hogy ők kezdeményezzék a kibékülést. Egy dal, aminek a valódi jelentését csak ketten ismeritek, egyértelműen felhívás: ő békülne, ha te is akarsz, de azt várja, hogy te tedd meg az első lépést.

Rajtad áll, hogy mit teszel: ha keresni fogod, valószínűleg nem lesz ellenére, és ezek után már a büszkesége sem gátolja abban, hogy ő is újra felvegye a fonalat, de jobb, ha előtte elgondolkozol, hogy szeretnél-e valamit egy olyan sráctól, aki nem képes bocsánatot kérni, illetve vállalni a felelősséget a mondataiért. Persze, megpróbálhatod megváltoztatni, de ha inkább a barátnője, és nem az anyukája akarsz lenni, akkor várj, amíg elég érett lesz ahhoz, hogy magától kezdeményezze a probléma megoldását.

Ezt is szeretjük