Így vedd meg a jegyet, ha utálsz sorban állni: már az Állatkertben is fizethetsz mobillal
Bejelentették, hogy már mobilfizetéssel is lehet a fővárosi állatkertbe jegyet váltani.

allatkert-bejarat
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már mobilfizetéssel is lehet jegyet váltani a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációjával. Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója kiemelte: a mobilfizetéssel megvásárolt belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztárnál kellene.

Közel két hónapos tesztidőszak után, július elseje óta lehet az állatkerti belépőt mobilfizetéssel megvenni - jelentette be Veres Mihály, az NM Zrt. vezérigazgatója. Persányi Miklós hozzátette: a mobilfizetéssel elérhető digitalizált jegy környezetbarát, és igazítható a folyamatosan bővülő attrakciókhoz is. Az új megoldást kiemelt jelentőségűnek nevezte, hiszen az Állatkert az ország egyik leglátogatottabb nevezetessége évi egymillió látogatóval, akiknek így kényelmesebb és gyorsabb lett a jegyváltás.

Csupa új izgalom vár az Állatkertben

Hamarosan az idei félmilliomodik látogatót köszöntik, a nagyjából két év múlva elkészülő fejlesztésekkel még több látogatójuk lesz - mondta a főigazgató. A közönséget újabb és újabb érdekességekkel várják: a Cápasuliba nemrég érkeztek új cápák, sok kisállat cseperedik, nemrégiben a flamingóknál kelt ki 15 fióka, de van kiselefánt, gorilla- és orangutánkölyök is - sorolta.

Veres Mihály elmondta: a látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet, és nincs más dolga, mint élvezni a gyors és készpénzmentes fizetés előnyeit. A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni.

Tájékoztatott arról is, hogy az öt éve működő mobilfizetési szolgáltatást nyújtó Nemzeti Mobilfizetési Rendszert a NM Zrt. 2018 őszén tette alkalmassá a digitalizált belépőjegy-szolgáltatások kiszolgálására, ami tartalmazza a mobilfizetéssel történő jegyvásárlást és ellenőrzést.

A cikk az ajánló után folytatódik

Terveik szerint az együttműködésüket az Állatkerttel később továbbfejlesztik, és a budapesti állatkerti belépőjegy tartalmazhatja majd a tömegközlekedés költségét is. Veres Mihály szerint a mobilfizetési rendszer szolgáltatásai iránt jelentős az igény, 2014-ben még 1,2 millió felhasználója volt, jelenleg már 2,6 millióan használják.

Fotók: Getty Images

Matakókölyköt mutattak be a fővárosi állatkertben

A matakók, más néven háromöves tatuk különlegessége a többi tatufaj között, hogy teljesen, szinte egy szabályos golyóvá össze tudnak gömbölyödni. Ilyenkor szinte sárgadinnyeszerűnek tűnnek.

Ezt is szeretjük