Szuper húsvéti programokkal vár az állatkert: ilyen élményekben lehet részed az ünnepi hétvégén

Érdemes meglátogatni a fővárosi állatkert húsvéti programjait.

GettyImages-1219878131
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Látványetetéssel, állatbemutatóval, kézműves programokkal és nyuszisimogatóval is várja a látogatókat húsvétkor a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A nagypéntektől húsvéthétfőig tartó időszakban a gyerekeket nyuszisimogatóval, szombaton és vasárnap kézműves-foglalkozásokkal várják. A programok között merüléses cápaetetés, cápatréning, sörényes hangyász látványetetés, bonszaibemutató, trópusinövény-szemle, oroszlánfóka-tréning és elefántiskola is szerepel - közölte az állatkert.

A nemrég született kecskegidákat, kisbárányokat és az Ella nevű kisbocit a háziállatokat bemutató Majorságban, a veszélyeztetett fajnak számító arany oroszlánmajom-kölyköket a Pálmaházban tekintheti meg a közönség. Továbbra is látható a csaknem egyéves kiselefánt, két párduckölyök és az óriásvidrakölykök is.

Pénteken a húsvéti programok mellett egy születésnapot is ünnepel az állatkert. Liesel, a kert legidősebb gorillája ugyanis ezen a napon tölti be 45. életévét. Az ünnepeltet délelőtt 10 órakor köszöntik fel, ezt követően pedig egészen délután 4-ig a Jane Goodall Intézet várja a természetvédelem és az emberszabásúak iránt érdeklődő közönséget a gorilláknak is otthont adó Emberszabásúak Házában. Az innen a Varázshegy felé vezető üvegfolyosó egyúttal egy kiállításnak is helyet ad az Egy hely, ahol jó lenni című rajzpályázat válogatott alkotásaiból.

Fotók: Getty Images

Kvíz a tavasz kedvenc virágairól

Tudod, mi az aranyeső hivatalos neve? Kvíz a tavaszi virágokról, amik a melegebb évszakok igazi hírnökei. Tarka szirmaikat ebben az évszakban bontogatják, vidám színekbe öltöztetve a tájakat.

Ezt is szeretjük