Állásinterjúra ment, élő adásban találta magát: összekeverték egy szakértővel

Ez az állásinterjús baki valószínűleg a személyek összekeverésének egyik legviccesebb története.

Állásinterjú baki
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az ember állásinterjúra megy, sosem tudja igazán, hogy milyen kérdéseket fognak feltenni neki, vagy egyáltalán azt, hogy mibe keveredik, és többnyire igyekszik a legjobb formáját hozni a pozíció megszerzése érdekében.

Guy Goma számára ez azt jelentette, hogy tévesen élő TV-adásba kapcsolták, és olyan témáról kellett beszélnie, amelynek nem volt szakértője. Ez valószínűleg a személyek összekeverésének egyik legviccesebb története.

A legfurcsább állásinterjús baki

Guy Goma számára ez azt jelentette, hogy élő TV-adásban közvetítették, és olyan témáról kellett beszélnie, amelyben nem volt teljesen járatos. Ez valószínűleg a téves személyazonosság egyik legviccesebb története.

Goma a BBC informatikai részlegének adatellenőrző pozíciójára jelentkezett. 2006. május 8-án megérkezett a londoni BBC televízió központjába, hogy beszéljen leendő munkaadójával.

Ugyanezen a napon döntés született az Apple és a Beatles lemezkiadója, az Apple Corps között folyó híres védjegyvitában. Emiatt felkérték Guy Kewney technológiai szakértőt, hogy beszéljen az ítéletről.

Amikor azonban a BBC News 24 producere az előcsarnokba ment, hogy elhozza a vendéget, a recepciós Gomára mutatott. A producer ugyan korábban látott egy képet Kewney-ről, de a recepciós biztos volt benne, hogy a jelenlévő férfi a szakértő, és nem maradt idő gondolkodásra.

Arra a kérdésre, hogy ő-e Guy, igenlően válaszolt. Alig néhány perccel az élő interjú előtt a csapat a kamerák elé állította, és mikrofont adott rá. Annak ellenére, hogy Goma nagyon furcsának tartotta az egészet, meg volt győződve róla, hogy ez az állásinterjú része.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Végül, amikor Karen Bowerman újságíró Guy Kewney technológiai szakértőként mutatta be, Goma rájött, hogy óriási félreértés történt. Bár láthatóan megdöbbent, méltóságteljesen kezelte a szituációt.

Informatikai hátterének köszönhetően Goma eleget tudott a digitális trendekről ahhoz, hogy hiteles válaszokat adjon. Mivel a zeneletöltés 2006-ban kialakulóban lévő téma volt, Goma még azt is helyesen jósolta meg, hogy a jövőben az emberek egyre inkább az internetre fognak támaszkodni, mikor zenét és egyéb médiatartalmakat keresnek. Mindeközben Kewney a várótérből figyelte a jelenetet.

Miután az adásban végzett, Goma a tényleges állásinterjújára indult, de sajnos nem vették fel a vágyott pozícióra. Körülbelül egy héttel később ismét megjelent a BBC News 24-en, ezúttal tapasztalatairól beszélve. A Guy Goma-eset a mai napig az egyik legviccesebb tévéinterjúként él a köztudatban, és egyben annak iskolapéldája, hogyan tegyél meg minden tőled telhetőt, amikor váratlan helyzetbe kerülsz.

Váratlan látogató zavarta meg az időjárás-jelentést: lement élő adásban

Az ilyen helyzetekből születnek a legjobb tévés bakik: mutatunk egy emlékezetes időjárás-jelentést.

Váratlan látogató zavarta meg az időjárás-jelentést: lement élő adásban

Az ilyen helyzetekből születnek a legjobb tévés bakik: mutatunk egy emlékezetes időjárás-jelentést.

Elolvasom

Kiemelt kép: Unsplash

Ezt is szeretjük