Prémiumra bezzeg telik - Milliárdokat költenek a cégek jutalomra és prémiumra

Milliós összegeket kapnak az állami cégek vezetői.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 444.hu közérdekű adatokat kért be állami cégek egy részétől, amelyekből kiderül, hogy ezek a vállalatok összesen 6,4 milliárd forintot fizettek ki jutalom és prémium címén 2010 június és 2013 július között.

Ehhez képest a miniszterelnök, Orbán Viktor többször kifejezte ellenérzését ezzel kapcsolatban. Nem egy beszédében hangoztatta, hogy elítélendő a cégvezetőket jutalomban részesíteni.

Ugyanakkor az állami cégeknek osztogatott jutalmak nem tűntek el 2010 óta. Az állami vállalatok egyébként többet költöttek erre a célra, mint amennyit adózott eredményként értek el egy évben.

Ennyit költenek a pártok

A 444.hu kérésre megkapta a parlamenti frakciók szerződéseit a 2011-tól 2013-ig terjedő időszakra. Adatokat összesen 1542 szerződésről kaptak, amelyekből kiderül, hogy összesen a frakciók 6,4 milliárd forintot költöttek. Ebből az összegből a legtöbbet a Fidesz költötte, 2,3 milliárd forinttal, akiket az MSZP követ 1 milliárddal. Utánuk a Jobbik 933 millió forinttal, majd a KDNP 665 millióval és végül az LMP 463 millió forinttal.

Milliárdokat költenek a pártok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük