Ők fejlesztették ki az AIDS vírusát? A rettegett titkos társaság
Aggasztó összeesküvés-elmélet az AIDS-ről és a Ku-Klux-Klanról.

aids
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Semmi sem félelmetesebb a szervezett gyűlöletnél. A Ku-Klux-Klan egyike a legtöbbet szidott fajgyűlölő társaságoknak, már létezése is félelemmel tölti el egész Amerikában a kisebbségek képviselőit, illetve azokat is, akik csupán velük ellentétes nézeteket vallanak.

Az arctalan, fehér csuklyák mögé rejtőző klántagok a keresztégetések, a rasszok integrációjának tagadása és az erőszakos viselkedés miatt hírhedtek. Egy olyan korban, amikor az egyes etnikumok közötti megbékélés érdekében sokan és nagy erőkkel dolgoznak, ez a szervezet még mindig a fehérek felsőbbrendűségét hirdeti.

És megszületett a gyűlölet klánja

Az amerikai polgárháború 1865-ben befejeződött, de a Dél hamvaiból született klán kinevezte magát az országrész védelmezőjének az általa legveszélyesebbnek látott csoportokkal, a feketékkel és a zsidókkal szemben. Első vezetőjük, Nathan Bedford Forrest vezetése alatt a fehér faj tisztaságának megőrzéséért küzdöttek. Ez volt a klán első korszaka, melyben Forrest volt a Nagy Varázsló.

Kezdetét veszi a szervezett erőszak

A húszas évekre a klán politikai tényezővé fejlődött, és második korszakába lépett. A hatvanas évek forrongó polgárjogi mozgalmainak idején a klán a jogvédő mozgalmak vezetői és tagjai ellen elkövetett erőszakos cselekményekben és gyilkosságokban vett részt, többnyire a déli államokban. Jelenleg a klán ötödik korszakát éli, és állítása szerint nemcsak a fehérekért, de az egész nyugati civilizációért küzd.

Még ma is létezik

Bár sokak szemében a klán nem több, mint egy tudatlan férfiakból és nőkből összeverődött, fajgyűlölő társaság, könnyen lehet, hogy napjainkban sokkal erősebb és befolyásosabb, mint az általános vélekedés szerint bármikor korábban. Még ma is, amikor a hatvanas évek polgárjogi küzdelmei olyan messzinek tűnnek, a rasszizmus ellen pedig annyian harcolnak, vagy legalábbis szólalnak fel, a gyűlölet ereje nőttön-nő, és úgy lángol, mint a felgyújtott keresztek.

A klán felelős az AIDS vírusáért is?

Az összeesküvés-elméletek hívei az olyan merész kijelentésektől sem riadnak vissza, mint az, hogy nem más, mint a klán felelős a feketék és zsidók ellen folytatott rasszista háborúért, többek között az Afrikát sújtó apartheidért, emellett fontos szerepet játszott az AIDS vírusának kifejlesztésében és terjesztésében is, a kormányzat fekete ügyekkel foglalkozó hivatalainak oldalán.

A kormánnyal együttműködve hozhatták létre

Az a kérdés, hogy az AIDS vírusának létrejötte közel sem véletlen volt, ehhez pedig valóban köze lehetett egy ilyen rasszista társaságnak, illetve a vele együttműködő, hatalmon lévő személyeknek és szervezeteknek, máig megosztja a közvéleményt.

Azon elméletek többsége, melyek az AIDS kialakulásával mint szervezett népirtással foglalkoznak, az Egyesült Államok kormányzatát teszik felelőssé, illetve az azzal együttműködő klánt, amit részben azzal is indokolnak, hogy a vírus Afrikában ütötte fel a fejét, és nem is olyan régen, csak az 1930-as évek közepén jelent meg, amit sokan hajlamosak elfelejteni.

Az AIDS mint a népirtás eszköze

Mindemellett olyan közismert és neves szerzők fogalmazták meg véleményüket a témában, mint a Nobel-békedíjas környezetvédelmi aktivista, Wangari Maathai, akinek a véleménye szerint - bár ezt 2004-ben egy írásos nyilatkozatban visszavonta - az AIDS egy biológiai fegyver, amit azért hoztak létre, hogy a feketéket lesöpörje a Föld színéről. Jakob Segal, a Humboldt Egyetem korábbi biológiaprofesszora szintén azon a véleményen van, miszerint a vírust az Egyesült Államok titkos hadászati laboratóriumaiban fejlesztették ki, két másik vírus, a Visna és a HTLV-1 egyesítésével, majd börtönökben tesztelték hatását és terjedését.

A feketék között terjedt a leggyorsabban

Leonard G. Horowitz, az elismert professzor is hasonló okokban látja a vírus eredetét, emellett Alan Cantwell professzor is, aki könyvet is írt a témában, melyben az AIDS-et mint a népirtás szervezett eszközét említi, melyet az Egyesült Államok tudósai hoztak létre rasszista indíttatásból, illetve a velük együttműködő rasszista szervezetek - feltételezhetően a klán - közreműködésével. A rasszista megközelítést többen azzal is alátámasztják, hogy a feketék mellett a homoszexuálisok körében terjedt el leggyorsabban a vírus, amit nem lehet csupán a szexuális szokásokkal vagy a felvilágosítás hiányával magyarázni.

A klán AIDS-politikája

A klán napjainkban nem ismeri el a hasonló feltételezéseket, ám az AIDS-szel kapcsolatban célirányos politikát folytat. Sokaknak gyanúra ad okot, hogy a klán tagjai úgy vélik, a betegség különféleképpen hat az egyes rasszokra, illetve, hogy állítják, nem véletlen, hogy 70%-ban a feketéket érinti. Emellett az AIDS vírusában is csak újabb és minden eddiginél erőteljesebb indokot látnak arra, hogy a fehér lakosságot megóvják a feketéktől - megoldásként meglepő módon épp a feketék kitoloncolását és a karantént javasolják.

Cikkünk megírásában David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük