Hallottál már ilyet? Áfonyás és csalános sör
A legizgalmasabb sörök péntektől Budapesten
Május 13-ától a Mikszáth téren minden a sörről szól majd. Irány a Főzdefeszt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011-ben május 13-14-én kerül sor a Főzdefesztre. A rendezvénynek a VIII. kerületi Mikszáth tér ad otthont. Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy reflektorfénybe állítsa a lassan ismét magára találó hazai sörfőzést, egy hétvégére összehozza a fogyasztókat, kocsmárosokat és a sörfőzőket, hogy kóstoljanak és beszélgessenek.

Főzdefeszt május 13-tól 14-ig

Május második hétvégéjén tíz hazai kisüzemi sörfőzde hoz a fővárosba, több mint kétszáz hordó sört. Itt lesz többek közt a messze földön híres, hétköznapokon csak Prágában és Miskolcon kapható, Tokaji Aszúval készült Korty, vagy a 10%-os békésszentandrási fekete, áfonyás sör, illetve a Főzdefeszt kedvéért dupla erősségűre főzött Köleses Sör.

Itt vendégeskedik az osztrák Gösser a maga utolérhetetlen szűretlen árpasörével, a Zwickllel, a rozsnyói magyar Kaltenecker többek között egy füstölt sörrel. A világklasszisnak számító, örök kísérletező prágai Pivovarsky Dům pedig egy zöld színű, húsvéti csalános sörrel érkezik a fesztiválra.

Május 13. Péntek

  • 12:00 - A Főzdefeszt pontosan délben nyitja meg a sörcsapokat a Mikszáth téren és a Krúdy Gyula utcán sorakozó vendéglátóhelyek teraszain és az utcán. A Drashan, a Fiktív, a Don Leone, a Blues Pub, a Leonardo, a Mixart, az M2 és a Zappa fogják a hétvége során csapolni a fellépő magyar söröket, melyek a fesztivál söre címért versenyeznek.
  • 17:45 - Sörfőzők bemutatkozása - Bemutatkoznak a sörfőzők, közben a közönségnek alkalma nyílik végigkóstolni a söreiket.
  • 18:30 - O’Zapft! – Fesztiválnyitó egy hordó sörrel.

Május 14. Szombat

Szombaton déltől várják a sörözni vágyókat, a délután során pedig Cocklers és FitFat koncert. Este 22 órakor hirdetik ki a Söröskorsó szépségverseny, az Év Sörfőzdéje díj, valamint a Fesztivál Sörét nyertesét. A Főzdefesztről itt kaphatsz további információkat.

Ezt is szeretjük