Advent Győrben 2011: Takács Nikolas, forralt bor és sült gesztenye
November 25-étől
Nem csak a fővárosban és Bécsben lesz ünnepi hangulat adventkor.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén az Advent Győrben – Téli Fesztivál főszereplői a gyerekek, akik az ünnepi időszak alatt ismét kiemelt figyelmet kapnak. A Széchenyi téren egy egész Adventi Győrkőc-birodalom épül izgalmas szalmalabirintussal, karácsonyi körhintával, kisvasúttal, terepasztallal és még egy óriási mesekönyv is életre kel.

Győr főterén állítják fel a város óriási adventi koszorúját, karácsonyfáját, és Betlehemét is. A hagyományokhoz híven, Advent valamennyi vasárnapján
közös gyertyagyújtásra várják a győrieket Széchenyi Térre.

Advent Győrben - Téli Fesztivál 2011

A fesztivál ünnepélyes megnyitóján, november 25-én ismét felkapcsolják a város díszkivilágítását: a belváros csodálatos, ünnepi fénybe burkolózik, a forralt bor és a sült gesztenye csalogató illata lengi be az utcákat, tereket.

Gazdag kulturális programkínálat

Az adventi hangulathoz a gazdag kulturális programkínálat is hozzájárul. A Széchenyi téri ingyenes programok mellett számos helyszínen rendeznek színvonalas koncerteket, előadásokat, hangversenyeket, gyermekeknek szóló produkciókat.

A Csík Zenekar Presser Gáborral ad koncertet, Takács Nikolas adventi bemutatkozóján a Kodály Zoltán Általános Iskola Gyermekkórusa közreműködik, fellép Tóth Vera a Széchényi téren, Illényi Katica a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemeivel kápráztatja el az ünnepvárókat a Richter Teremben.

Pitti Katalin koncertjének címe - Az angyal énekel - magáért beszél, de fellép még Demjén Ferenc, az Alma együttes, Dániel Balázs, Nagy Balázs, Rákász Gergely, Varnus Xavér, Bródy János és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

És ha karácsony, akkor Diótörő!

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei idén is színpadra állítják E.T.A. Hoffmann meséjét, de ebben az évben a Szentpétervári Állami Balett előadásában is megcsodálhatod a felejthetetlen történetet. A világhírű oroszországi társulat Magyarországon elsőként Győrben mutatkozik be a Diótörővel – ahogyan még senki sem látta.

Még mire számíts?

Negyedszerre rendezik meg idén az Advent Győrben – Téli Fesztiválon a
Nemzetközi Betlehemes Találkozót, és a Magyarországi Boogie Woogie Estet.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is ünnepi témák köré szerveződnek a hétvégék, lesz tradicionális Paraszti Disznóvágás, aminek külön pikantériát ad a belvárosi hangulat, Szigetközi Halkülönlegességek Napja, és Ünnepi Bejgli Sütés is.

Az Advent Győrben - Téli Fesztivál 2011 programjainak sora a Szilveszteri Városi Vigasságokkal zárul: a győriek ismét együtt búcsúztathatják az óévet, és koncerttel, tűzijátékkal, utcabállal köszönthetik az Új Esztendőt.

Advent Győrben
Helyszín: Győr, Győrszentiván
Időpont: 2011. november 25. - december 31.
Bővebb információ és részletes program itt!
Ezt is szeretjük