A maffia gyilkoltatta meg János Pál pápát?

Egy elképesztő összeesküvés-elmélet

Állítólag a maffia áll a pápa halála mögött.

A római katolikus egyház szíve a Vatikánban dobog, a pápának, az összes katolikus szellemi vezetőjének a palotájában. A Szentszék és a körülötte elterülő Vatikánváros független pápai állam Rómán belül, egyben a római katolikus egyház főhadiszállása.

Páran azt mondják, hogy a Szentszék titkokat rejthet, de míg a Vatikán látszólag továbbra is az önzetlen isteni akarat megtestesítője, a mélyben jelen lehetnek a sötétebb áramlatok is, amelyekről sokan nem is tudnak.

Kézzelfogható bizonyítékot persze soha senkinek nem sikerült találni, de az összeesküvés-elméletek rajongói mintha nem lennének hajlandóak elfogadni a tényt, hogy János Pál természetes körülmények között tért vissza a Megváltóhoz.

Nyugtalanító részletek

Amikor I. János Pál pápa elhunyt, állítólag éppen egy olyan újságot olvasott, amely a maffia és a Vatikán kapcsolatairól írt. Amikor felfedezték holttestét, az újságnak már hűlt helye volt. Ezen kívül nem született nyilvános halotti bizonyítvány. I. János Pál testét épp 12 órával a felfedezése után balzsamozták be, bár az olasz törvények egyértelműen 24 órás kötelező várakozási időt írnak elő.

A maffia

Azok, akik hiszen a társadalom minden szintjét átszövő összeesküvésekben, régóta feltételezik, hogy a maffia komoly hatást gyakorolhat a Vatikánra, több szempontból is. I. János Pál pápa halála után ezt a gyanús kapcsolatot részletekbe menően vizsgálták. A pápai süveget magára öltve a népszerű János Pál szinte bizonyosan elkezdte felfedni a vatikáni korrupció egészen mély rétegeit is, beleértve a vatikáni bank és a maffia közti kapcsolatot. Hogy megelőzzék a korrupció felszámolására tervezett akcióit, a maffia és egy vatikáni embere meggyilkolhatta a pápát - állítják az összeesküvést sejtők.

Ultrakonzervatív katolikusok

I. János Pál pápa a katolikus hit forradalmasítására készült, többek között a születésszabályozás elfogadásával és az egyház hatalmas vagyona egy részének szétosztásával. Ez a két lépés elegendő volt, hogy felbőszítse a konzervatívokat és a Szentszék tagjait. Miután 1978. szeptember 28-án holtan találták ágyában, hamarosan megválasztották az új pápát - aki, nem túl meglepő módon, elődjénél sokkal konzervatívabb irányvonalat képviselt.

A szabadkőművesek szerepe

Amikor 1982-ben a londoni Blackfriars-hídon lógva találták a vatikáni bank vezetőjének, Roberto Calvinak a holttestét, a Vatikán sok sötét ügyéről fellebbent a fátyol. Az eset a P2 szabadkőműves páholy befolyására is fényt derített. A katolikus egyház által tiltott, mégis a maffia tagjaiból, bíborosokból és Olaszország vezető politikusaiból álló társaság sokak szerint érintett lehetett I. János Pál halálában. A tevékenységüket firtató vizsgálat végzetes lehetett volna a CIA-ügynököket is tagjai között tudó szervezetre. Egy ilyen összeesküvés megtervezéséhez és kivitelezéséhez a lehetőségük és az erejük is megvolt - állítják az elmélet hívei.

A legmeggyőzőbb bizonyíték

A Vatikánban folyó ármánykodás nem fejeződött be I. János Pál halálával. Utódja ellen kétszer próbáltak meg merényletet elkövetni, ezek az esetek pedig még a Stasi felé is mutattak aggasztó jellegű kapcsolatokat. 1998-ban a pápai testőrség egyik tagja meggyilkolta felettesét és annak feleségét.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Vatikán által szerencsétlen gyilkosságnak minősített eset áldozata - Alois Esterman - egykor állítólag kapcsolatban állt a Stasival. Ami ennél is érdekesebb, 1981-ben ez az ember mentette meg a pápát a merénylő elé vetődve. Estermant tehát a Vatikán ölette meg - vagy valaki más, aki nem akarta, hogy ez a zavarba ejtő kapcsolat közismertté váljon - hangoztatják azóta is egyesek.

Cikkünk megírásában Davis Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük