A legütősebb hazai zenekarok
Nézd meg a legjobb magyar együtteseket! A válogatás természetesen szubjektív alapon történt.

Dia

 	Quimby 	A Quimby zenekar egy olyan formáció, amelynek lemezeire, zenéjére és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. Az 1991-ben alakult banda 2011-ig kilenc albumot jelentetett meg - ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albumának járó díjat is elnyerte. 	Fotó: Szitányi György

Quimby

A Quimby zenekar egy olyan formáció, amelynek lemezeire, zenéjére és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. Az 1991-ben alakult banda 2011-ig kilenc albumot jelentetett meg - ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albumának járó díjat is elnyerte.

Fotó: Szitányi György

Dia

 	Tankcsapda 	Talán nem is hinnéd, de a debreceni banda már meglehetősen régen, 1989-ben alakult és 2011-ig öszesen 19 albumot adtak ki. A közönségnek rendszeres koncertjeikkel és turnéikkal szereznek örömet. Rajongótáboruk a lázadó kamaszoktól kezdve egészen az ötveneves korosztályig terjed. 	Fotó: Burger Barna

Tankcsapda

Talán nem is hinnéd, de a debreceni banda már meglehetősen régen, 1989-ben alakult és 2011-ig öszesen 19 albumot adtak ki. A közönségnek rendszeres koncertjeikkel és turnéikkal szereznek örömet. Rajongótáboruk a lázadó kamaszoktól kezdve egészen az ötveneves korosztályig terjed.

Fotó: Burger Barna

Dia

 	Pál Utcai Fiúk 	Az alternatív rockzenét játszó PUF 1983 nyarán alakult Szigetszentmiklóson. Egy ottani garázsból nőtte ki magát egy ma már 25 éve zenélő, országosan elismert bandává. Az együttes legújabb lemeze várhatóan 2011 őszén jelenik meg. 	Fotó: Molnár Csongor

Pál Utcai Fiúk

Az alternatív rockzenét játszó PUF 1983 nyarán alakult Szigetszentmiklóson. Egy ottani garázsból nőtte ki magát egy ma már 25 éve zenélő, országosan elismert bandává. Az együttes legújabb lemeze várhatóan 2011 őszén jelenik meg.

Fotó: Molnár Csongor

Dia

 	Žagar 	A Žagar zenekar vezetője, Zságer Balázs nem szerény gyerek. 2002-es debütáló Local Broadcast című nagylemeze első számának mindjárt azt a címet adta, hogy Parachute To Eternity, és a megfogalmazáshoz hűen mindjárt katapultálta is magát vele az örökkévalóságba. Elvéthette volna az ugrást, amitől ma már nagyképű hencegésnek tűnne ilyen című dallal indítani egy új karriert, de nem így történt.

Žagar

A Žagar zenekar vezetője, Zságer Balázs nem szerény gyerek. 2002-es debütáló Local Broadcast című nagylemeze első számának mindjárt azt a címet adta, hogy Parachute To Eternity, és a megfogalmazáshoz hűen mindjárt katapultálta is magát vele az örökkévalóságba. Elvéthette volna az ugrást, amitől ma már nagyképű hencegésnek tűnne ilyen című dallal indítani egy új karriert, de nem így történt.

Dia

 	Nemjuci 	A Nemjuci zenekar 2008-as megalakulása óta az ország minden jelentősebb fesztiválján jelen volt, de rendszerint a kisebb klubokat sem hagyták cserben. Az együttes főként a lendületes, rock alapú, fülbemászó dalaitól és energiát nem kímélő koncertjeik sikerességétől vált most már biztos ponttá a hazai zenei palettán.

Nemjuci

A Nemjuci zenekar 2008-as megalakulása óta az ország minden jelentősebb fesztiválján jelen volt, de rendszerint a kisebb klubokat sem hagyták cserben. Az együttes főként a lendületes, rock alapú, fülbemászó dalaitól és energiát nem kímélő koncertjeik sikerességétől vált most már biztos ponttá a hazai zenei palettán.

Dia

 	Kiscsillag 	A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, mely 2005-ben alakult az akkor még Kispál és a borzban éneklő Lovasi Andrásból, az együttes korábbi dobosából, Brautigam Gáborból, valamint basszusgitársából, Ózdi Rezsőből. Őket egészítette ki a PUF-os Leskovics Gábor. A többi pedig már történelem. 	Fotó: Merényi Dávid

Kiscsillag

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, mely 2005-ben alakult az akkor még Kispál és a borzban éneklő Lovasi Andrásból, az együttes korábbi dobosából, Brautigam Gáborból, valamint basszusgitársából, Ózdi Rezsőből. Őket egészítette ki a PUF-os Leskovics Gábor. A többi pedig már történelem.

Fotó: Merényi Dávid

Dia

 	Belmondo 	A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította 2005 augusztusában, miután felbomlott a Nyers együttes. Az új zenekar az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott. A Belmondo elsősorban koncertzenekar.

Belmondo

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította 2005 augusztusában, miután felbomlott a Nyers együttes. Az új zenekar az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott. A Belmondo elsősorban koncertzenekar.

Dia

 	The Balkan Fanatik 	2002-ben alakult az együttes, melynek későbbi debütáló albuma 2004 legjobb World Music lemeze lett. Ugyanebben az esztendőben dalaik a MIX és a Nyócker című filmekben is hallhatóak voltak. Zenéjük elektronikus alapokon szólal meg és a rap, valamint a népzene elemeit vegyíti magába.

The Balkan Fanatik

2002-ben alakult az együttes, melynek későbbi debütáló albuma 2004 legjobb World Music lemeze lett. Ugyanebben az esztendőben dalaik a MIX és a Nyócker című filmekben is hallhatóak voltak. Zenéjük elektronikus alapokon szólal meg és a rap, valamint a népzene elemeit vegyíti magába.

Dia

 	Hooligans 	Első albumuk 1997-ben jelent meg Nem hall, nem lát, nem beszél címmel. Alapvetően populáris rockzenét játszanak némi funkos,  grunge-os beütéssel. 2011-ig hét albumuk jelent meg, az együttes országszerte rendszeresen koncertezik.

Hooligans

Első albumuk 1997-ben jelent meg Nem hall, nem lát, nem beszél címmel. Alapvetően populáris rockzenét játszanak némi funkos,  grunge-os beütéssel. 2011-ig hét albumuk jelent meg, az együttes országszerte rendszeresen koncertezik.

Dia

 	Heaven Street Seven 	A Heaven Street Seven a hazai indie-gitárpop zenekarok idősebb testvére. Az új lemezeit nagyjából kétéves periódusokban prezentáló, kezdetben angol nyelven éneklő öttagú együttes 2000-ben jelentetett meg első ízben teljes egészében magyar nyelvű számokból álló dalcsokrot. 	Fotó: Martin Wanda

Heaven Street Seven

A Heaven Street Seven a hazai indie-gitárpop zenekarok idősebb testvére. Az új lemezeit nagyjából kétéves periódusokban prezentáló, kezdetben angol nyelven éneklő öttagú együttes 2000-ben jelentetett meg első ízben teljes egészében magyar nyelvű számokból álló dalcsokrot.

Fotó: Martin Wanda

Dia

	Magashegyi Underground	A Magashegyi Underground nevével ellentétben egyáltalán nem underground, inkább játékos, közvetlen és elragadó. A zenekar elképesztő tempóban lovagolta meg a sikert, az első album után nem sokkal érkezett az Ezer város című tükörlemez, és 2011 tavaszán már a következő, valószínűleg az ősz végén megjelenő új album előfutárát, a Ragyogás című, letölthető online maxit harangozzák be.

Magashegyi Underground

A Magashegyi Underground nevével ellentétben egyáltalán nem underground, inkább játékos, közvetlen és elragadó. A zenekar elképesztő tempóban lovagolta meg a sikert, az első album után nem sokkal érkezett az Ezer város című tükörlemez, és 2011 tavaszán már a következő, valószínűleg az ősz végén megjelenő új album előfutárát, a Ragyogás című, letölthető online maxit harangozzák be.

Dia


            	Magna Cum Laude
            	A Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult, első albumuk azonban csak 2003-ban jelent meg Hangolj át címmel. Azóta számos olyan remek lemez követte a sorban, mint például a 2006-on Minden Állomás… vagy a 2007-es Magnatofon. Legutóbbi lemezük, ötödik stúdióalbumuk, a Csak ülünk és zenélünk 2010-ben jelent meg.

Magna Cum Laude

A Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult, első albumuk azonban csak 2003-ban jelent meg Hangolj át címmel. Azóta számos olyan remek lemez követte a sorban, mint például a 2006-on Minden Állomás… vagy a 2007-es Magnatofon. Legutóbbi lemezük, ötödik stúdióalbumuk, a Csak ülünk és zenélünk 2010-ben jelent meg.

Ezt is szeretjük
Fotó: