A lángos a magyarok pizzája a tehén gyümölcseivel
A legjobb standup-jelenetek videón
A legjobb poénok a legjobbak előadásában. Legyen öt perced!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az új humorista-generáció és az általuk meghonosított műfaj, a stand-up comedy sikere magukat a fellépőket is meglepte, mivel a szóló szövegelés sokuknál csak hobbiként indult. Szerencsére a nézők kezdettől fogva díjazták a látványos előadást és az ütős poénokat, hiszen a széles humorpalettáról mindenki kiválaszthatta a maga favoritját.

Kőhalmi Zoltán
Mogács Dániel
Kovács András Péter
Kiss Ádám

A Dumaszínház és a Showder Klub tehetséges ifjú előadói azóta is bőkezűen bánnak a poénokkal, a következő öt jelenet is csak rövid ízelítő a fiúk legjobb fellépéseiből.

Kőhalmi Zoltán

A lángos a magyar pizza a tehén gyümölcseivel

Tévedsz, ha azt hiszed, az elcsépelt közhelyek sorából semmi humorosat nem lehet kihozni. Elég egy csavaros eszű humorista, esetünkben Kőhalmi Zoltán, illetve egy tucat, unásig ismételt szólásmondás, és máris sorjáznak a rekeszizom-próbáló szóviccek.

A 33 éves stand-up komikus a Dumaszínház legtapasztaltabb tagja, több mint tíz éve dolgozik a humor-iparágban. Háttéremberként kezdte, először a Rádiókabaré és az Esti Showder szövegíró csapatát erősítette. Sikeres debütálása óta a szentesi, háromgyerekes apuka a stand-up comedy műfaj oszlopos tagjává vált, fanyar humorú - ahogy ő fogalmaz - szomorú bohóc figuráját hamar megkedvelte a közönség.

A Karinthy-gyűrűvel díjazott komikusnak csongrádi kötődése az elsődleges humorforrása, de kalandos építészmérnöki kitérőjéből és családapai megpróbáltatásaiból is poénok tucatját tudja gyártani.

Mogács Dániel

James, az oroszlán és Károly, a kafferbivaly

A színész-bábjátékos végzettségű Mogács Dániel vérbeli előadó, utánzásban és színpadi bolondozásban gyakorlatilag verhetetlen. Aki nem kedveli a faarcú humoristákat, az hamar rajongója lesz a vérbeli komikus látványos előadásának. Témái vegyesek, gyakorlatilag még egy egyszerű természetfilm is képes őt megihletni.

A 33 éves humorista a színfalak mögött kezdte, először csak hangját és kezét adta a produkcióhoz, ő keltette ugyanis életre a Comedy Central tévécsatornán futó Susogós Mackók egyperces bábjeleneteit. Mostanra a Dumaszínház és a Showder Klub gárdájának is alapembere lett, sőt, a közelmúltban politikusi babérokra is tört a Kétfarkú Kutya Párt erzsébetvárosi polgármesterjelöltjeként.

Kovács András Péter

Könnyűszerkezetes testépítő: kívül szálkás, belül üreges

A 32 éves humorista, Kovács András Péter - vagy röviden KAP - univerzális poéngyáros, még a mindennapi élet leghétköznapibb eseményeit is ki tudja színezni. Öniróniától sem mentes humorát a nézők és a szakma is elismerte, hiszen előadói munkásságát már pályája elején Karinthy-gyűrűvel jutalmazták.

András eredeti szakmája jogász, egy ideig jogtörténetet tanított, majd a Dumaszínházban aratott sikereivel párhuzamosan búcsút mondott a katedrának. A sármos dumagép ma már a Rádiókabaré és a Showder Klub csapatának is állandó szereplője, sőt, önálló estekkel is fellép. A közelmúltban még egy könyvet is megjelentetett, Multigáz című humoros regénye idén került a boltok polcaira.

Kiss Ádám

Az emósok és a Tokaji Panzió

Az egyik legnépszerűbb stand-up humorista, Kiss Ádám öt évvel ezelőtt vetette bele magát a műfajba, azóta a Showder Klub csapatával és önálló jogon is rászolgált a sikerre. A 25 éves, jóképű srác tehetségét bizonyítja, hogy egyik-másik poénja az évek során szinte önálló életre kelt, és városi szállóigévé vált.

A szerencsi születésű előadó akármerre jár, poént talál. Műsorában családi sztorik, iskolai élmények, mindennapi történések és közéleti események köszönnek vissza frappáns elbeszélői stílusban, amolyan kiss ádámos szókimondósággal.

A Humorfesztivál-győztes stand-up komikusnak masszív rajongótábora van, szeretik a stílusát, és sok helyre is hívják. Úgy tűnik, igazolódni látszik Ádám hitvallása, miszerint az élethez kell egy szerencsi Kiss.

Fotók: dumaszinhaz.hu, Tuba István.

Ezt is szeretjük