A francia kártya megmondja, mi vár rád a szerelemben

Így rakd ki!

A kártyajóslás pontos választ ad az érzelmi kérdésekre, és megmutatja, milyen hatások befolyásolják a jövőt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak olyan jóseszközök, melyek a legtöbb háztartásban megtalálhatók, ezek közé tartoznak a játékkártyák is. Ezek jóslata ugyanolyan megbízható, mint a tarot-é vagy a bonyolultabb, profi jóseszközöké, ám használatuk sokkal egyszerűbb. Ha előkerült a kártya, nincs más dolgod, mint kivenni belőle a jokereket, és a maradék 52 lap segítségével megláthatod, mi vár rád.

A francia kártyát már a 14. század óta használják arra, hogy szerelmi és párkapcsolati vagy pénzügyi ügyekben tanácsot adjon. Mintája sok mindenben megegyezik a tarot-éval, ugyanúgy tartalmaz számozott és udvari lapokat, és ugyanazokat a kirakásokat is használhatod.

Érdemes páratlan számú lapot használnod, és minél több lapot raksz ki, annál árnyaltabb képet kapsz a jövőről. Nézd meg a kirakásokat, alul pedig megtalálod a kártyák értelmezését.

Kérdésfeltevés

A francia kártyának feltehetsz szerelmi és pénzügyi kérdéseket, de egészen általános kérdéseket is, mint például azt, hogy mi vár rád a mai napon, vagy mire kell különösen figyelned. Keverd meg a paklit, és gondolj a kérdésedre! Ezután két kézzel válaszd ketté a paklit, a bal kezedben lévőt tedd alura, a jobb oldalit pedig fölé. Fordítsd meg a legfelső kártyát, ez lesz a válasz a kérdésedre.

Három kártyából

Ha részletesebb elemzésre van szükséged, használhatod a három lapos kirakást. Ugyanúgy járj el, mint az előző kirakásnál, de ezúttal a három legfelső lapot emeld le a pakliról! A három közül a legfelső kártyát képpel felfelé tedd a bal oldalra, a másodikat középre, a legalsót jobbra.

Balról jobbra haladva ezek szimbolizálják a múltat, a jelent és a jövőt vagy pedig a jelen helyzetet, utána a problémát, ami akadályoz a célod elérésében, végül a megoldást. Ugyanezt a kirakást megismételheted kilenc kártyával is, csak itt a múltat, a jelent és a jövőt is három-három lap szimbolizálja.

Szerelmi ügyek

Ha párkapcsolati kérdésben kérsz tanácsot, akkor válassz ki még két lapot, de csak a figurák közül. Az egyik téged fog szimbolizálni, a másik pedig a férfit. Ezeket felfordítva tedd magad elé az asztalra, a pakli maradék kártyáit pedig hármasával rakd ki az asztalra. Minden hármasból, melyben ugyanaz a szín többször fordul elő, vedd ki a legnagyobb értékűt, és tedd arra az oldalra, mely a kérdezőt jelképezi. A maradékot keverd meg újra, oszd újra hármas csoportokra, és járj el az előzőek szerint, csak most a férfi mellé tedd a kártyákat. Ebből láthatod, hogy melyikőtökre milyen tényezők gyakorolnak hatást.

Értelmezés

Az egyes kártyák jelentését különböző jellemzőikből az intuíciód segítségével kombinálhatod össze.

 • Treff - a kérdésben foglalt tervek és célok megvalósítására vonatkozik a karrierben vagy a magánéletben.
 • Káró - az anyagi javakat jelenti, pénzt, egészséget, de kedvező eseményeket is jelöl.
 • Kőr - a családi, baráti és szerelmes érzelmeket képviseli.
 • Pikk - veszélyre, sorsfordulatra figyelmeztet.

Színek

A pirosak pozitív fordulatra és biztató jövőre utalnak, míg a fekete kártyák általában negatív hatásokra, ártó szándékra figyelmeztetnek. Ha eldöntendő kérdést teszel fel, a feketék nemet, a pirosak igent jelentenek.

Az alakok

A jumbó kockázatos vállalkozást jelent, váratlan üzenet érkezését vagy egy hírhozó felbukkanását jósolja, de, ha piros, ártatlanságot is jelenthet. A dáma női hatást, beavatkozást vagy ellenőrzést jelöl a helyzet felett, az anyaságot és az anyáskodást, gondoskodást szimbolizálja. A király egy férfi befolyását vagy hatalmát jelöli a helyzet fölött, valamint az apaságot.

Számok

 • Az ászok egy új kezdetet jelölnek, azt, hogy elölről kell kezdened valamit, vagy azt, hogy tiszta lappal indulhatsz.
 • A 2-esek azt mondják, hogy irányváltásra van szükség, vagy egy helyzetet meg kell vizsgálnod egy másik nézőpontból is. Megmutatják azt az irányt, mely felé érdemes elindulnod.
 • A 3-asok arra figyelmeztetnek, hogy törődj jobban a részletekkel, mert lehet, hogy elsiklottál valami felett.  
 • A 4-esek a probléma gyökerét, egy feldolgozatlan múltbeli traumát és az ősök hatását jelölik.
 • Az 5-ösök figyelmetlenségből elkövetett hibára vagy félreértésre figyelmeztetnek.
 • A 6-osok arra, hogy a változás elkerülhetetlen.
 • A 7-esek terjeszkedésre utalnak, egy üzleti vállalkozás növekszik, vagy bővül a család.
 • A 8-asok megvalósítandó ötleteket sugallnak.
 • A 9-esek azt mutatják meg, hogy merre tartasz éppen, és mi a legerősebb külső hatás, ami befolyásol.
 • A 10-esek pedig egy helyzet kimenetét vagy beteljesülését mutatják meg.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha elsőre nehézkes is az értelmezés, némi gyakorlattal nagy rutinra tehetsz szert. Fontos azt is megfigyelned, hogy az egyes kártyák, főleg az udvari lapok milyen hatást gyakorolnak rád. Ha nincs otthon francia kártyád, van viszont magyar, nézd meg, hogyan jósolhatsz belőle!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük