A fesztivál, ahol nincs sör
Május 12-étől Győrben
Az Öt Templom Fesztiválon olyan neves előadók lépnek színpadra csütörtöktől, mint a Kaláka együttes vagy Fehérvári Lilla.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Öt Templom Fesztivált szervezői őszről előrehozták tavaszra. Az időpont új, de a helyszínek a tematika és a vendégváró, templomajtó nyitogató szeretet a régi. Megtartva a régi hagyományokat, lesznek zeneiskolai koncertek, városjáró építészeti séták, művészettörténeti előadások, koncertek és színházi előadások. Mindez május 12-től 16-áig, Győr-Újvárosban.

Győri Zsinagóga

Ezen a fesztiválon nincs sör, nincs virsli, de van valamiféle spirituális hangulat, és rengeteg ismerkedés a másik ember hitével. Az alábbi programok nem részletesek, további információkért kattints ide.

Öt Templom Fesztivál programjai

  • Május 12. csütörtök 19 óra: Fehérvári Lilla és Kátai Zoltán koncertje. Görög katolikus templom, jegyár: 1500 forint.
  • Május 13. péntek 19 óra: Szent Efrém Férfikar. Kossuth utcai katolikus templom, jegyár: 1500 forint.
  • Május 14. szombat 16 óra: Liszt Ferenc Zeneiskola fuvolista növendékei. Görög katolikus templom, ingyenes.
  • Május 15. vasárnap 19 óra: Budapest Bár koncert. Zsinagóga, jegyár: 3000 forint elővételben, 3500 forint a helyszínen.
  • Május 16. hétfő 19 óra: Kányádi Sándor és a Kaláka. Református Templom, jegyár: 2500 forint.

Lackfi János József Attila-díjas író, költő a rendezvényről

Melyik a világ leghosszabb utcája? Hát a győri Kossuth utca, hiszen hétezer év zsidó-keresztény kultúrtörténetén ível át, zenei világokon vágtat keresztül, lelkek millióit köti össze téren innen, időn túl. Öt templom, öt nagy felekezet, ötféle, mégis egyazon isteni tartalom, százféle, mégis egybeérő zenei-művészeti-lelki életszemlélet. Az Öt Templom Fesztivál idején úgy röppenünk Bachtól a bluesig, a folklórtól az alternatív muzsikáig, Pázmánytól Bizáncig, jazztől a gregoriánig, klezmertől a madrigálig, hogy közben megáll az órák mutatója.

Kép: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük