A 4 legjobb cukrászda a városban, ha hétvégi kényeztetésre vágysz
Szerintünk
Íme, a legjobb helyek, ha cukros csemegéket falatoznál.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

Kim Kardashian már megint pucérkodik: egy parfüm kedvéért vált meg a ruháitól »

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A 20. század elején még több mint háromszáz kávéház és cukrászda működött a fővárosban, ma már persze közel sincs ennyi, de még mindig el lehet csípni olyan helyeket, amelyek megőriztek valamit a klasszikus kávéházi hangulatból, vagy éppen újraértelmezték azt.

Mert valójában cukrászdába nemcsak azért járunk, hogy bedobjunk egy hamisítatlan francia krémest, hanem azért is, hogy kikapcsoljunk egy kis időre, kiszakadjunk a városi lármából, és egy kávé-süti kombó mellett lazítsunk vagy beszélgessünk egy jót. A következő helyekben biztosan nem fogsz csalódni.

A klasszikus: Daubner

Sokan esküsznek a nagy múltú budai cukrászdára, egy tavalyi Facebook-felmérésen elsöprő győzelmet könyvelhetett el a főváros kedvenc cukrászdájaként.

A Daubner eredetileg Orosházán működött, ott nyitotta meg 1901-ben a tulajdonos, Daubner Béla. Később államosították, a család pedig az ötvenes évek végén Budapestre költözött, és folytatta a sütivállalkozást.

Az üzletet továbbvitte a következő generáció is, most pedig az unoka, Daubner György vezeti a cukrászdát, aki korábban többször nyilatkozta, hogy a mai napig forgatja nagyapja régi, kézzel írt receptkönyvét, amely a sok finomság alapját képezi.

A legjobb minőségű, friss alapanyagokból dolgoznak, és őrzik a százéves tradíciót az új ízek mellett is.

Ha a klasszikus cukrászdahangulat vonz, és szeretnéd megismerni az összetéveszthetetlen Daubner-ízeket, a legendás tökmagos vagy juhtúrós pogácsákat, a Fekete-erdő tortát vagy a leglágyabb fagylaltokat, akkor ne hagyd ki. Hétfő kivételével 9-19 óra között találod nyitva. Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50.

A nívós: Lukács

A szakma az ország egyik legjobbjának tartja a Lukács Cukrászdát, amiért az édesszájú nagyközönség is rajong, hiszen nemcsak a sütemények és más finomságok, de maga a hely is lenyűgöző.

Az elegancia és a minőség viszont pénzben mérve sem olcsó, így mélyen a tárcájába kell nyúlnia annak, aki az Andrássy úton sütizne, de cserébe a századfordulós Pesten érezheti magát. A Lukács 1912-ben nyílt meg mai helyén, Lukács Sándor tulajdonos második üzleteként. Bár eredetileg cukrászdaként funkcionált, falai között évtizedeken át pezsgő kávéházi élet zajlott, művészek találkozóhelye lett. A Lukácsot később államosították, és új nevet is kapott, Különlegességi Cukrászdaként ismerték, majd a kilencvenes években felújították, és a régi neve mellett visszakapta régi pompáját is.

A friss cukrászkülönlegességekhez csak természetes alapanyagokat használnak, és elképzelhetetlen az instant porból gyártott fagyi. A legjobb klasszikus desszertek a Lukács torta vagy a vaníliatorta, de a macaron is mennyei. Mindennap 9-19.30 között tartanak nyitva. Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 70.

A cuki: Sugar Shop

Nem mindenkinek jön be a modern amerikai életérzés, és tény, hogy a Sugarnek nincs sok köze a tradicionális cukrászdakultúrához, a formabontó cukit a Daubner után mégis a második legjobbnak szavazta meg a Facebook-közönség.

Itt biztosan nem találkozol oroszkrém tortával vagy hagyományos francia croissant-nal, a formák még nyomokban sem emlékeztetnek a sablonsütikre - helyettük ehetsz amerikai sárga taxi, hotdog vagy Micky egér alakú finomságokat. De nemcsak az édességek különlegesek, maga a hely is cukorkaszínű, játékos és modern. Akkor látogasd meg, ha nem békebeli cukrászdahangulatra, hanem inkább valami friss és modern mesevilágba vágysz. Nyitva tartás: 10-22 óra között. Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 48.

A modern: The Cake

Ha unod a hagyományos vonalat, de túl soknak és túl édesnek találod a Sugar Shopot, akkor ez a belvárosi cukrászda lesz számodra a jó választás. A The Cake kicsi és barátságos, mégis modern és kozmopolita, a kiülős teraszrész miatt a nyári időszakban a legjobb. A desszertek itt is a kézműves hagyományok követésével, friss, minőségi alapanyagokból készülnek, ízfokozó vagy mesterséges színezék nélkül. Van ugyan például klasszikus krémes, de akkor sem fogsz csalódni, ha valami újra és egyedire vágysz: kóstold meg a málnahabos csokicseppet, narancsos csokitortát vagy borhabroládot! Nyitva tartás: hétköznap 7.30-19.30, hétvégén 10-19.30 között. Cím: 1051 Budapest, Október 6. u. 6.

Blog.hu ajánló