A 3 legnevetségesebb tévészereplés, amit valaha láttunk
Kínos, amikor valaki élő adásban csinál bolondot magából, mégis számtalanszor megesik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A televíziózás történetében már-már hagyomány, hogy az év vége felé a csatornák összeállítanak egy vicces bakiparádét vagy válogatást műsoraik legmulatságosabb vagy legkínosabb perceiből.

A szemezgetés nem csak a készítőknek, hanem a nézőknek is jó mulatság, bár akad jó néhány híres vagy inkább hírhedt jelenet, mely sokadik nézésre is meglepi az embert. Ezúttal utóbbiakból csemegéztünk.

Tom Cruise, a kanapén ugrálva

Tom Cruise az utóbbi években gyakran kínos bulvárszerepléseivel vagy szcientológiai zagyvaságaival került a hírekbe, pedig nyilvánvaló, hogy a 47 évesen is elképesztően jóképű, tehetséges színész ennél jóval többre képes. A Koktél és a Top Gun sztárja a nyolcvanas évek közepén üstökösként robbant be Hollywoodba, meghódította a kritikusokat és nem mellesleg tinilányok millióinak szívét, de sajnos az is tény, hogy a beszélgetős műsorok történetének egyik legidétlenebb jelenete is az ő nevéhez fűződik.

A háromszoros Golden Globe-díjas színész 2005. május 23-án a neves Oprah Winfrey Show vendége volt, ahol a nézők és a műsorvezetőnő legnagyobb meglepetésére Cruise egyszer csak félőrült ugrándozásba kezdett. Mint kiderült, extrém érzelmi kitörésével és furcsa viselkedésével csak friss kedvese, a színésznő Katie Holmes iránti elsöprő szerelmét akarta a világ tudtára adni. A kanapés jelenet címen elhíresült műsorrészlet bejárta a világhálót, és jobbnál jobb paródiák sorát szülte - még a Horrorra akadva 4 című mozifilmbe is bekerült - sőt, Cruise idétlenkedése abban az évben a legmegdöbbentőbb sztármomentum díját is elnyerte az E! amerikai bulvármagazin éves szavazásán.

Végzetes röhögőgörcs élő adásban

Egy műsor nem csak az interjúalanyok, hanem a riporter miatt is botrányba fulladhat. 2007-ben minden műsorvezető rémálma történt meg a holland Boemerang showműsor házigazdájával, Erik Hartmannal, aki a legkomolyabb - rákbetegségről szóló - beszélgetés kellős közepén kapott röhögőgörcsöt férfi riportalanya nőies fejhangjától. A szomorú és megrendítő témában eredetileg két vendég szólalt volna meg, egy hölgy, aki a sírástól, illetve egy torokműtéten átesett férfi, aki viszont a riporter röhögésétől nem jutott szóhoz.

A szerencsétlen műsorvezetőnek csak az első kérdést sikerült feltennie, azután elkapta a végzetes roham, és ezzel el is szabadult a pokol a stúdióban. A kínos nevetőgörcs természetesen élő adásban jött rá, így aztán nemigen tudott szabadulni a szituációból, sőt, várható volt, hogy ezzel a húzásával örökre elásta magát a médiában.

A felvétel csattanója azonban, hogy utólag kiderült, hogy a nézők valójában a tévé történetének egyik legnagyobb blöffjét látták. A jelenet megrendezett volt, a röhögő műsorvezetőt a flamand komikus, Tom Van Dyck játszotta, míg vendégeit a játékba szintén beavatott színészek alakították. A szkeccs olyannyira valóságosra sikeredett, hogy még az amerikai Jay Leno Show-ban és a Star Channel hírműsorában is bemutatták, mint igazi, megtörtént tévés bakit.

A nagy visszhangot kiváltott műsor valójában néhány ritka őrült belga humorista kitalációja, akik eredetileg In De Gloria című paródiájukba szánták a kínos felvételt, de az adás a videómegosztó portáloknak köszönhetően valahogy önálló életre kelt.

Joaquin Phoenix bizarr interjúja

A szebb napokat is megélt, tehetséges amerikai színész az elmúlt év elején egy valóban furcsa szerepléssel lepte meg a kedves tévénézőket, mellyel sikerült felírnia nevét a televíziózás legostobább interjúalanyainak dicső listájára. Phoenix a február 11-i késő esti David Letterman Show vendégeként jelent meg élő adásban, de a nagy tapssal felkonferált interjú a színész bizarr megjelenése és zavart beszéde miatt végül közel 11 perces kínos feszengéssé fajult.

A sikeres és jóképű színészre rá sem lehetett ismerni, egész arcát takaró sötét napszemüvegével és burjánzó szakállával egy szétcsúszott narkós benyomását keltette. Az elhanyagolt külső még a legkevesebb lett volna, ha legalább szórakoztató műsornak megfelelő beszélgetőpartnerként viselkedett volna.

A színész azonban alaposan feladta a leckét homályos, egymondatos válaszaival és a szakállába való bizarr motyogással. Phoenix viselkedésétől még az évtizedes tévés rutinnal rendelkező Lettermannek is elakadt a szava, nem is beszélve a nézőkről, akik magukban már azt kezdték el találgatni, hogy az interjúalany vajon nem áll-e valamilyen drog vagy alkohol befolyása alatt.

A színész, aki eredetileg azért jött, hogy Unabomber című moziját népszerűsítse, a beszélgetés alatt egy fél mosolyt se eresztett meg, a rágógumiját a műsorvezető asztalára ragasztotta, miközben arról hablatyolt, hogy rappernek áll.

Az interjúba alaposan beleizzadt Letterman egyszerűen úgy zárta a show-t: sajnálja, hogy Joaquin valójában nem volt velük aznap este.

Ezt is szeretjük