Sötétbe borul a Föld holnap este: 1 órán át tart majd a fénytelenség
A 60 perces sötétség mellett idén eskütételre is szólít a WWF Magyarország a Föld Óráján.

nagykep?cikkid=171233&kep=fold-oraja-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Föld Órája elnevezésű mozgalom szimbólumának számító 60 percnyi sötétség vállalása mellett idén egy, a fenntartható életmódot szolgáló komoly elköteleződésre szólítja fel a résztvevőket a március 25-i kezdeményezés magyarországi főszervezője, a WWF Magyarország.

A Természetvédelmi Világalap - WWF - 2007-ben indult kezdeményezése mára a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtte ki magát. Tavaly 178 ország vett részt a mozgalomban, amelynek célja az energiatakarékosság - hangsúlyozták az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

A kezdeményezés magyarországi oldalán, a foldoraja.hu weboldalon már gyűlnek a regisztrációk. A feliratkozók idén nem csupán a 60 perces sötétségre mondanak igent, hanem egy komoly elköteleződésre is, amely a fenntartható életmódot alapozza meg - áll a dokumentumban.

A tavalyi Föld Órája Indonéziában

A Föld Órája-eskü mellett a WWF Magyarország mindenkit arra szólít, hogy valódi tettekkel járuljon hozzá a világméretű mozgalom hatásához: magánszemélyek mellett vállalatok, önkormányzatok és intézmények egyaránt részt vehetnek az akcióban, feltölthetik az oldalra saját kezdeményezéseiket, hogy ezzel erősítsék Magyarországon az éghajlatvédelmi küzdelmet.

Holnap este kapcsolunk le

Idén holnap, azaz március 25-én, szombaton este fél kilenc és fél tíz között kapcsolunk le egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére, és a figyelmet azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség túlélése múlik - emelte ki közleményében a szervezet.

Az elmúlt tíz évben az éghajlatváltozás még komolyabb mértéket öltött. A 2016-os év rekordokat döntött több szempontból: a legforróbb év volt az átlaghőmérsékletet tekintve, a jégtakaró a sarkvidéken az eddigi legkisebbre zsugorodott, és melegrekord dőlt meg a világ számos pontján.

Föld Órája Budapesten

Rendhagyó program zárásaként a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolják le Budapest díszvilágítását szombat este. A WWF Magyarország fejlámpás kirándulást szervez a Normafán: a séta a Síháztól indul 19 órakor, és a János-hegyi Erzsébet-kilátónál ér véget.
A résztvevők és a díszvendégek ott oltják le 20:30-kor a főváros díszvilágítását, majd egyedi fotókat készítenek a lámpák fényével 60+ jelet alkotva a kilátó teraszán. A programról bővebben ide kattintva tájékozódhatsz!

A Föld Órája résztvevőinek száma 2016-ra elérte a 2,4 milliárd főt, több mint hétezer település bevonásával. Az akció az elmúlt években olyan sikereket aratott, amelyek hosszú távon határozzák meg az emberiség jövőjét.

Galápagos szigetén betiltották az eldobható műanyagzacskók használatát, Indiában és a Fülöp-szigeteken számos család otthonában a napenergia biztosítja a világítást. Argentína partjainál 3,4 millió hektáros tengervédelmi terület óvja a tengeri élővilágot, Uganda szívében megalapították az első Föld Órája erdőt helyi közösségek segítségével.

Ezt is szeretjük