5 izgalmas krimi, amit nem tudsz majd letenni

Egy különös ház, egy titokzatos idegen, rejtélyes megbízók, ördögi csapdák - öt izgalmas olvasmány, amit imádni fogsz!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahol mindenki gyanús: A ferde ház Agatha Christie-től

A ferde ház egy angol gyerekversben szerepel. Ezt a versikét idézi Sophia Leonides az udvarlójának, Charles Haywardnak, amikor a családjáról beszél. Charles és Sophia Egyiptomban találkoznak a második világháború alatt.

Nem akarnak összeházasodni, amíg tart a háború, de amikor véget ér, a fiú azonnal megkeresi a lányt - és furcsa családba csöppen.

Sophia nagyapja, Aristide Leonides a sanda ember, aki görbe útjain jár, és aki a ferde ház ura, ahová egész családját összegyűjtötte. Ott él második felesége, a sógornője, két fia, a feleségeik, a nagyobbik fiú gyerekei - és mind az ő pénzén. Amikor Aristide Leonidest meggyilkolják, nincs hiány gyanúsítottban.

Szerencsére Charles édesapja a Scotland Yard egyik vezetője, így a szerelmeseknek hivatásos segítségük van a nyomozásban. Szokás szerint mindenki gyanús, és a hullák száma emelkedik...

Kiadja az Európa Könyvkiadó.
Ára 2000 forint.

Veszélyes titkok a múltból: Ha kígyót melengetsz Sarah Gardentől

Tévedés, hogy a múltat végképp el lehet törölni: hatással van a jelenre, és nagymértékben befolyásolja a jövőt is.

A saját bőrén érzi mindezt Sharon Tyler régész, aki nemcsak a foglalkozása okán kerül kapcsolatba a régi időkkel, de saját múltjának kísértetei is kínozzák. A csinos, érzékeny és sikeres tudósnő, aki egy tv-show alkalmával a Miocén lady becenevet kapja a műsorvezetőtől, nehezen viseli a népszerűséget. Nem elég, hogy ismeretlenek szólítják meg az utcán, vagy telefonon kérnek tőle randevút, de fenyegető leveleket is kap. A titokzatos zaklató azonban nem elégszik meg az írogatással, hanem lépésről lépésre halad őrült tervének megvalósítás a felé.

Vajon egy megbomlott elméjű rajongó áll a háttérben, vagy valahol máshol kell keresni a megoldást és az elkövetőt? Milyen titkok lappanganak a mélyben, és kinek áll érdekében ezeket a felszínre hozni? A szerelem mindent megold, esetleg tovább bonyolítja a dolgokat? A kérdésekre a választ a regény hősei is csak nehezen lelik meg, és számodra is izgalmas órákat ígér a történet összekuszált szálainak kibogozása.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 1699 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Egy titokzatos asszony nyomában: Varázslatos Malibu Elizabeth Adlertől

A sztárok körében népszerű magándetektív, Mac Reilly nyugalomra és semmittevésre vágyik Malibu képeslapra illő tengerpartjánál, de terveit keresztülhúzza az éjszakai hullámverésben felhangzó női sikoly. A látvány lenyűgöző és rémisztő egyszerre: egy mesés villa ajtajában gyönyörű, kétségbeesett nő áll, aki csupán egy áttetsző fekete csipke hálóinget visel, és pisztolyt tart a kezében...
Ki lehet ez a titokzatos asszony, aki néhány nappal később nyomtalanul eltűnik, míg a gyilkos fegyver Mac Reilly autójában bukkan fel legközelebb?
Eközben eszeveszett nyomozás indul Amerika legnépszerűbb filmsztárja után, akinek szintén nyoma vész, és Mac régi szerelmét, Sunny Alvarezt hívja segítségül.

Elizabeth Adler a romantikus krimik nagyasszonya, akinek Toszkána, Amalfi, Velence és Capri varázslatos tájain játszódó regényei egytől egyig sikerlistásak. Legújabb bestsellere letehetetlen nyári olvasmány, melyben Dél-Kaliforniától a mexikói partokig, Róma utcáitól Franciaországig tart az őrült hajsza a szépséges színésznő és elrablója után.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3499 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Hazugságok közt: Csapdában John Grishamtől

Kyle McAvoy, a Yale Egyetem jogi karának végzős hallgatója ígéretes jövő előtt álló fiatalember. Kiváló tanulmányi eredményeinek köszönhetően jobbnál jobb állásajánlatok közül válogathatna, ha hosszú ideje rejtegetett, sötét titka nem kerülne rossz kezekbe. A megzsarolt fiú arra kényszerül, hogy olyan munkát vállaljon el, amilyet sosem szeretett volna. A világ legnagyobb ügyvédi irodájánál kezd dolgozni mesés fizetésért, de nemcsak az irtózatos mennyiségű feladattal kell megbirkóznia, ahogy minden újoncnak, hanem életveszélyes konspirációban vesz részt, lop, csal és hazudik. Ha lelepleződik, nemcsak az ügyvédi engedélyét veszíti el, de börtönbe kerülhet, sőt, akár meg is ölhetik.

John Grisham első, New Yorkban játszódó regénye is a megszokott izgalmakat kínálja olvasóinak: feszültséget, pergő cselekményt, váratlan fordulatokat.

Kiadja a Geopen Könyvkiadó.
Ára 3290 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Rejtélyes és szenvedélyes: Angyali játszma

Az 1920-as évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír. Az író elvállalja a munkát, és ezzel ördögi csapdába kerül: hidegvérű gyilkosok, kegyetlen kopók, áruló barátok és csalfa szerelmek kísérik temetőkön és kísértetkastélyokon át, hogy végül is leleplezze azt, aki a szálakat mozgatja.

Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója. A szél árnyéka című első regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. Művei több mint negyven nyelven jelennek meg, páratlan hangulatú, szépséges, érzelmes és filmszerű regényeivel olvasók millióit hódította meg világszerte.

Lenyűgöző új regénye valóságos labirintus, tele titkokkal, szenvedéllyel, és a könyvek iránti sosem múló szerelemmel.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Ezt is szeretjük