5 letehetetlen, gyönyörű regény tavaszra

Szívbemarkoló történetek a legjobbaktól. Ismerj meg öt olyan regényt, mely kiváló választás, ha felejthetetlen olvasmányra vágysz!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A könyvekben az a jó, hogy melletted vannak jóban-rosszban. Megnevetettnek, ha arra van szükséged, és megríkatnak, ha jólesne alaposan kisírnod magad. Az irodalom időről időre felejthetetlen alkotásokkal örvendeztet meg.

A következő öt könyv kitűnő választás, ha izgalmas, ugyanakkor gyönyörű regényt keresel, társként a kellemes tavaszi délutánokon.

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Kegyetlen tragédia robbantja szét a Salmon család békés életét. Az ezt követő gyász és zavarodottság szétzilálja a családtagok és barátok közötti megállapodott viszonyokat, felkavarja a kisvárosi közösség életét. Az események krónikáját az teszi páratlanul magával ragadóvá, hogy a következményekről a 14 éves Susie Salmon a mennyországból számol be.

A Komfortos mennyország az új évezred legnagyobb amerikai irodalmi bestsellere. Óriási sikerének egyik titka - a megrázó tartalom ellenére is hipnotikus erejű szöveg mellett - talán éppen a merőben szokatlan elbeszélői mód. Alice Sebold szerelmi szálakkal többszörösen átszőtt, érzelemgazdag regényében szerencsés arányban keverednek egy erőteljes családi dráma és egy izgalmas krimi elemei.

A mű elsősorban annak megrendítő és felkavaró bizonysága, hogy a megtorlásnál összehasonlíthatatlanul fontosabb az életben a megbocsátás és a szeretet.

Kiadja a Cartaphilus Könyvkiadó.
Ára 3600 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Ljudmila Ulickaja: Szonyecska

Ljudmila Ulickaja regénye egy női sors szívet melengető és szívbemarkoló története. Szovjet is, orosz is. Szovjet, mert Szonyecska élete a vad sztálinizmus, a világháború, majd a létező szocializmus kulisszái között zajlik, orosz is, mert a félszeg, előnytelen külsejű könyvtároslány egyetlen feltűnő tulajdonsága, hogy kislánykorától fogva elszántan, szenvedélyesen, mámorosan imádja a nagy orosz irodalmat. Igazi élete az irodalom valóságában zajlik: Anna Karenina szerelmi bánatát legalább olyan mélyen képes átélni, mint a való életben a saját nővére fájdalmát.

Regénybe illő módon találja meg élete párját is, akiért hajlandó visszajönni az irodalom színes mezejéről a szürke, nyomorúságos valóságba, és regénybe illő az is, ahogyan csalatkoznia kell.

Kiadja a Magvető Könyvkiadó.
Ára 2290 forint.

Nicholas Sparks: Az utolsó dal

Nicholas Sparks legújabb könyve, Az utolsó dal egyszerre két ember megható történetét hozza közel az olvasóhoz: egy lányét és egy apáét. A lány regénye kamaszkori lázadásról, barátságról, az első szerelem öröméről és fájdalmáról, az apáé egy házasság kudarcáról, a gyerekek iránti feltétlen szeretetről szól. Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak.

A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják. Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmes regény, és arról az érzésről szól, mely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön.

Kiadja a General Press Kiadó.
Ára 2900 forint.

Guillaume Musso: És azután...

Nathan nyolcéves korában belépett a fényalagútba, melyről a halálból visszatérők mesélnek. Azután még egy esélyt kapott. 20 évvel később Nathan az egyik legmenőbb ügyvéd New Yorkban. Még mindig szerelmes a feleségébe, akit gyermekkora óta imád, és aki nemrég elhagyta őt.
A gyermekkorában történtekre már alig emlékszik. És nem tudja, hogy akik visszatértek a halálból, többé már nem ugyanazok, akik voltak. Egy túlvilági hírnök meglátogatja, és élete legnehezebb próbatétele elé állítja: meg kell értenie, hogy miért jött vissza. Hogy mi a küldetése itt a földön.

Musso titkokkal teli regénye, az És azután... lenyűgöző ezoterikus utazás, elsöprő szerelmi történet és fordulatos thriller is egyben. Az alig 30 éves író, Guillaume Musso műveit a világ minden táján publikálják, számos országban sikerlista-vezető, kritikai díjak kitüntetettje, regényeiért kiadók és filmproducerek versengenek.

Kiadja a Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3999 forint.

John Banville: A tenger

Max Morden művészettörténész hosszú évtizedek után nemcsak az őt ért veszteség és gyász elől menekülve tér vissza a tengerparti kis ír faluba, ahol gyermekként töltött egy szünidőt, de úgy érzi, itt az ideje a régi, egész jövőjét meghatározó tragédiával való szembenézésnek is. Azon a nyáron a különcnek számító Grace család mintha egy másik világból csöppent volna bele az üdülőfalu álomittas ürességébe. Max számára a házaspár és a vele egyidős, tízéves ikrek olyanok voltak, mint az istenek, és őt csakhamar beszippantotta különös életük, mely egyszerre volt csábító és felkavaró. A felesége közeli halálából fakadó fájdalom feldolgozása most összemosódik a gyermekkor, a távoli múlt emlékeinek felidézésével, és az egykori kamasz reflexiói különös módon keverednek az elmúlás közelségétől megrettent férfi szorongásaival.

Kiadja a Geopen Könyvkiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

John Banville érzékenységgel megformált szereplői és hangulatai - nem utolsósorban pedig finom öniróniája - teszik felejthetetlen olvasmányélménnyé A tengert, ezt a nyugtalanító, mégis megindító és vigaszt nyújtó regényt.

Ezt is szeretjük