54 liter ingyen pálinka!
VI. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál szombaton
Pest megye déli részén idén is megrendezik nemzeti italunk ünnepét. Ha szereted a pálinkát, ott a helyed!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bolyhos Pálinkafőzde május 21-én immár hatodik alkalommal rendezi meg az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált és a Kiváló Magyar Élelmiszerek Kiállítását és Vásárát. A helyszín ezúttal is az újszilvási Vásártér. Idén fellép az Edda és a Zanzibár Bolyhosék ezúttal nem cigánymeggy-, hanem szilvapálinkát mérnek ki ingyen az 54 literes pálinkás üvegből. Újszilvás Pest megye déli részén található, kattints a térképre.

VI. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

Az elmúlt évben 11 ezer látogató tisztelte meg a jelenlétével a fesztivált és ünnepelte a pálinkát, a Kiváló Magyar Élelmiszereket és élvezte a kimagasló kulturális programokat.

Ebben az évben – sok más a régióban működő vállalkozás mellett – 15 KMÉ védjeggyel rendelkező termelőt hívtak meg a fesztiválra, illetve az idén KMÉ díjat nyert pálinkás cégeket.

Főzőverseny, koncertek és 54 liter pálinka

A rendezvény egyik legnépszerűbb eseménye a főzőverseny is a KMÉ jegyében telik. Az nevezhet a versenyre, aki a készítendő étel egyik elemét a helyszínen megjelent KMÉ termékek valamelyikéből vásárolja, és ezt egy nyugtával igazolja.

A fesztivál kiemelkedő programja az élő, másfél órás Edda koncert lesz este 7 órakor, de fellép még a Zanzibár és az Origó együttes is. A fesztivált egész napos kulturális programok kísérik, de lesz ökörsütés, törkölyzsáktoló verseny, és újra megismétlik a Világ Legnagyobb Pálinkája Guinness rekordot: ezúttal 54 liter Bolyhos ágyas szilvapálinkát osztanak ki ingyen a látogatók között.

Május 21-én reggeltől

A fesztivál május 21-én reggel 8 órakor a főzőverseny nevezésével nyitja meg a kapuit, az első program 10:20 perckor a Just Dance tánccsoport műsora. Természetesen a hagyományoknak megfelelően nem maradhat el a Magyar Pálinka Lovagrend felvonulása sem, erre délután fél kettőkor kerül sor. A fesztiválra a belépés ingyenes.

Ezt is szeretjük