4 mondat, amit az állásinterjún hallani akarnak

Egy állásinterjún akár az egész jövőd is múlhat. Ha biztosra akarsz menni, a következő mondatokat is vesd be!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napjainkban nem könnyű olyan állást találni, mely céljaidnak, elvárásaidnak és képzettségednek egyaránt megfelel. Ha mégis találtál hasonlót, előbbi okból kifolyólag elengedhetetlen, hogy minden tőled telhetőt megtegyél, és felkészülten érkezz az állásinterjúra. A határozott válaszokon és a jó benyomáson kívül azonban nem árt, ha a következő mondatokat is kész vagy bevetni.

- Kész vagyok keményen dolgozni

Bármennyire is visszás ez a helyzet, a versenyszférában egyre gyorsabb a tempó, és folyamatosan nőnek a kihívások, ezért senki nem akar olyan munkaerőt alkalmazni, akit nem érdekel más, csak a szabadnapok mennyisége, a napi munkaidő sérthetetlensége, illetve az, hogy jól érezze magát.

Ahhoz, hogy ideális jelölt legyél, már az interjún éreztetned kell elkötelezettségedet, azt, hogy mennyire szeretnéd ezt a munkát, amiért hajlandó is vagy tenni, minél jobban és minél keményebben végezni a munkádat.

Ezen pont mellett szinte minden más részletkérdés. Tudatosítanod kell magadban, bármilyen magas fokú is a képzettséged, illetve bármekkora is az önbizalmad, ha több száz jelentkező között hívtak be interjúra, nem te teszel szívességet a cégnek jelenléteddel, hanem ők adnak lehetőséget neked arra, hogy bizonyíts.

Tűnj határozottnak, ugyanakkor mutass kellő szakmai alázatot, ne keress már ilyenkor kibúvókat, és semmiképp se alkudozz az első interjún, ekkor még korántsem vagy olyan pozícióban.

- Az a célom ezzel a munkával, hogy…

Ez esetben nem a fizetési igényről vagy épp a vállalati célokról van szó, sokkal inkább arról, te mit szeretnél elérni, ha itt kezdesz el dolgozni. Azáltal, hogy személyes célokat határozol meg, legyen az az egzisztencia megteremtése vagy épp karriered előremozdítása egy adott szektorban, biztosítod a leendő munkaadódat arról, hogy kellő motivációval rendelkezel, és nem az a jelentkező vagy, aki több tucat helyre beadta önéletrajzát, és gyakorlatilag mindegy számára, hogy hova veszik fel.

Tudasd, hogy miért pont ez az a munkahely, ami téged érdekel, és azt, hogy nem véletlenül vagy itt. Ehhez fontos, hogy olyan célokat határozz meg, melyek kifejezetten ehhez a céghez, illetve ehhez a munkakörhöz kötődnek, illetve hosszú távú célok legyenek, ne olyanok, melyeket akár egy év alatt is véghezvihetsz.

Így készülj az interjúra!

Bármilyen is az önéletrajzod, az állásinterjú az, ami alapján minden eldőlhet. Nézd meg videónkat, és tudd meg, hogy lehetsz a legjobb!

- Élvezem a folyamatos tanulást

Hiába van több diplomád, és hiába jártál már meg egy-két munkahelyet - akár a megpályázott állással szinte teljesen azonos pozíciót is -, sosem lehetsz teljes mértékben kész munkaerő. Minden változik és fejlődik, ahogy neked is ezt kell tenned. Nagy vakmerőség lenne azt állítani, hogy már mindent tudsz, és minden szituációban megállod a helyed. Fontos persze, hogy határozott legyél, ne pedig bizonytalan, azonban hangsúlyozd azt is, hogy tisztában vagy vele, hogy az adott cég munkamenetét meg kell ismerned, azonban teljes mértékben kész vagy folyamatosan és gyorsan tanulni.

- Mindig kitartok a csapat mellett

A csapat az eszköz, melynek segítségével elvégezheted majd leendő munkádat - bármi legyen is az. A csapat - álljon akár egy emberből, akár több ezerből - nélkül senki sem vagy, amit jó esetben leendő főnökeid is így látnak, így elsődleges céljuk, hogy igazi csapatjátékost találjanak a pozícióra.

Épp ezért biztosítsd őket lojalitásodról, arról, hogy minden esetben kiállsz a csapat mellett, illetve nem csupán a személyes, de a közös célokért is küzdesz. Hogy mindez hiteles legyen, nagyon fontos, hogy semmi esetre se becsméreld korábbi munkahelyeidet, légy visszafogott, ha arról kérdeznek, miért váltak külön útjaitok, semmiképp se mondd el mindennek előző főnökeidet vagy munkatársaidat, amíg ugyanis nem ismernek, vezetőid a hibát nem bennük látják majd.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cikkünk Richard Templar A vezetés 100 szabálya című könyvének segítségével készült, mely a    Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük