4 féle szellem is kísérthet az otthonodban

Te melyiktől tartasz jobban?

Nem csupán ódon kastélyokban, hanem akár az otthonodban is lehetnek szellemek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Nem csupán ódon kastélyokban, hanem akár az otthonodban is lehetnek szellemek.

Szoktad azt érezni otthon, amikor egyedül vagy, hogy valójában nem is vagy egyedül? Mintha lenne valaki más is a lakásban vagy a szobában, aki azonban nem emberi lény, hanem más természetű, mondjuk egy kósza túlvilági lélek? Könnyen lehet, hogy valóban kísértet jelenlétét érzed, ám az is előfordulhat, hogy csupán gyermekkori félelmeid vagy egy rég látott horrorfilm visszhangja csapja be a megérzéseidet.

Mindenesetre, ha valóban szellem vendégeskedik nálad, jobb, ha tudod, kivel is állsz szemben. Íme, a négy szellemtípus az ezoterikus nézetek szerint.

Intelligens szellem

Az intelligens szellemek leggyakrabban - így mondják az ezoterikusok - olyan lelkek, akik még nem akartak meghalni, vagy volt valamilyen félbehagyott teendőjük, ezért itt ragadtak ebben a világban. Kísértésükkel azt szeretnék elérni, hogy az emberek ne felejtsék el őket.

Az ilyen típusú szellem nem csupán látogató, hanem egy olyan kósza lélek, akivel akár kommunikálhatsz is. Szellemidézésben jártas ezoterikusok körében bevett szokás a szellem kérdezgetése, aki erre valamilyen egyezményes jel segítségével válaszol. Érdeklődnek, ki volt életében, mikor és hogyan halt meg, így a személy, akinek a lakásában vendégeskedik a túlvilági lélek, többet megtudhat látogatójáról.

Ott maradó feszültség

Különös, de a szellemeknek nem csupán olyan formája létezhet, amely valaha emberként élte az életét, hanem visszamaradt energiából is keletkezhet kísértet. Az ember ugyanis, bárhol is van és bármit csinál, bizonyos energiával rendelkezik. Ez az energia a mindennapok során gyakran látogatott helyeken ott maradhat. Olyasmi ez, mint amikor egy üres papíron satírozni kezd az ember egy ceruzával.

Ott, ahol a ceruza a legtöbbször áthaladt, a satírozás sötétebb lesz. Ugyanígy van ez például egy gyakran használt lépcső vagy egy kedvenc fotel esetén is. Ahol az ember sokat tartózkodik, illetve gyakran közlekedik, energiát hagy hátra, amely egy idő után felhalmozódik.

Poltergeist-jelenség

A Poltergeist szó annyit tesz, zajt csapó lény. Már a 19. század elején is foglalkoztatta az embereket, mi áll a furcsaságok mögött, amelyeket tapasztaltak. A Poltergeist-jelenség sajátossága, hogy hatására megbolondulnak az elektromos eszközök. Kikapcsolódik a mobil, leoltódik a lámpa, bekapcsolódik a televízió és így tovább.

A Poltergeist, vagyis a kopogó szellem jelenlétére más is utalhat. Ha gyakran hallasz koppanásokat a lakásnak abból a feléből, ahol nincs is senki, vagy olyan hangot, mintha valaki belülről motoszkálna a falban, ilyen szellem kísérthet nálad - ezt mondják az ezoterikusok.

Démoni jelenlét

Hasonló a Poltergeist-jelenséghez, de sokkal gonoszabb annál, így tartják az ezoterikusok. Ez a típusú szellem ugyanis képes gonoszságát, negatív energiáit kivetíteni a lakásban élőkre, így pedig hatni az életükre.

A démonoknak - úgy tartják - arra is van képessége, hogy felvegyék bárminek vagy bárkinek az alakját, és így besurranhatnak az ember mindennapi életébe - anélkül, hogy bármilyen feltűnést keltenének. Ugyanakkor az ezoterikusok szerint a démon fekete alak formájában jelenhet meg, és leggyakrabban az ajtóknál vagy a szobák sarkában áll meg.

Ezt is szeretjük