3 súlyos illemtanbaki, amit egy nő nem követhet el

A kifinomult nőnek illik ismernie a viselkedés legapróbb szabályait, nem utolsósorban pedig érdemes kerülnie a következő hibákat is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy nőnek tudnia kell viselkedni ahhoz, hogy finom és illedelmes benyomást keltsen, legyen szó a magánéletről vagy éppen a munkahelyi protokollról. A következő három szabályt is tartsd be, ha nem akarod, hogy rosszat gondoljanak rólad.

Illetlenül ülsz

Egy nőnek tudnia kell megfelelően ülni egy széken, ám sokan nincsenek tisztában a pontos szabályokkal. Nem illik a széken hintázni, nyugodtan, de fesztelenül kell ülni, és nem illik folytonosan a lábakat mozgatni. A nők automatikusan keresztbe teszik a lábukat. Ez biológiai gyökerű, védő mozdulat.

De nincs az a szép láb, amelyik átvetve a másik vádlin, szétnyomódva ne sonkára emlékeztetne. Tehát, ha már keresztbe teszed a lábaidat, ne egymásra, hanem a bokát a földön lévő láb szárához szorítva, a lábfejet lehajtva tartsd.

Ha esetleg rövid a lábad, akkor a térdnél szorosan zárt, keresztbe rakott lábszárat kicsit fel lehet csúsztatni, szigorúan párhuzamosan tartva a másikkal. Így az lesz a látvány, mintha hosszabbak lennének a lábaid.

A térdedet tartsd mindig zárva. Így elegáns, így rendezett. A lábfej cipőből való kihúzogatása, bár lehet, hogy csak megfájdult, illetlen viselkedés, és zavarba hozza a társaságodban lévőket. Ha fotelbe ülsz le, főleg, ha süppedős, soha ne tedd fel a lábadat keresztbe, mert ilyenkor a fenék lejjebb van, mint a térd, és akkor nagy V-alakban szétcsúsznak a lábak, és biztos, hogy combtőig látni mindent.

Túl sok ékszert hordasz

A nőknél az ékszerek, nemes bizsuk öltöztetnek. Az a bizonyos kosztüm fehér blúzzal elegánsabbá tehető egy kitűzővel, fülbevalóval, lánccal, karkötővel, gyűrűvel - de egyszerre soha ne hordj túl sokat. Tehát, ha garnitúrában kapod meg a teljes készletet, akkor csak kettőt vegyél fel belőle - tehát például kitűző és fülbevaló, vagy nyaklánc és karkötő.

15 életbevágóan fontos illemszabály

Nézegess képeket!

Elolvasom

A bizsu soha ne legyen csillogó és óriási - még ha ez is a divat. Az arany viselése természetesen elegáns és tetszetős - de egyszerre egy, nem pedig három vastag, mondjuk öt medállal. A kézfejeken legfeljebb egy-egy gyűrűt hordj. Az ezüst ékszerek inkább alkalmiak, különösen, ha szép, filigrán munka van rajtuk. A hajban ne hordj bizsut, feltűnő csatokat. A hosszan lelógó fülbevaló vagy nagy karika hétköznap közönséges. Esetleg alkalmi viselethez ékszerként felvehető, de akkor ne legyen a nyakban másik dísz.

Még több szabály, amit tudnod kell
Ha szeretnéd megismerni azokat az illemszabályokat, melyeket nőként fontos ismerned, böngéssz Illemtan linkgyűjteményünkben!

Nem jól magázódsz

A verbális kifinomultság legalább olyan szerves része a megfelelő női viselkedéstárnak, mint a gesztusok és mozdulatok világa. Az egyik legfontosabb illemszabály arra vonatkozik, hogy miként szólítasz meg másokat.

Soha ne mondd, hogy maga, ez sokak szemében bárdolatlannak tűnhet, emellett hivatalosan az ön megszólítást kell használni, de csak akkor, ha a mondat anélkül nem lenne értelmes. Biztosan mindenkinek feltűnik manapság, hogy a mindent elöntő reklámadásokban és a bőséggel osztogatott szórólapokon mennyi felesleges és akkor ön látni fogja és más hasonló fordulat van.

Ebből látszik, hogy a fordító favágómunkát végzett, mert az angol vagy a német eredeti szövegben ott a személyes névmás, de a magyarban erre nincs szükség. Tehát, ha odafordulsz valakihez, és nem akarod az ön névmást használni, a legegyszerűbb, ha megszólítod az illetőt. Szolón mondta: ha valakit le akarsz győzni, mondd ki a nevét.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Cikkünk Görög Ibolya Protokoll az életem című könyve alapján készült, mely az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük