3 pofátlan módszer, amivel feltornászhatod magad a ranglétrán

Akik szerint az egyenes út nem vezet sehová, így jutnak magasabb pozícióba.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néhányan mindent elkövetnek azért, hogy feljebb jussanak a ranglétrán, még akkor is, ha ehhez félre kell tenniük a gátlásaikat. Ez önmagában nem elítélendő dolog, hiszen mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, de nem is jelenti azt, hogy irányadó lenne.

Az arany középút valahová a kettő közé esik, neked kell tudnod, hogy mi az, ami még belefér a te értékrendedbe az előrejutás érdekében, és mi az, amit már vérlázító arcátlanságnak tartasz. A következő magatartásformák minden bizonnyal az utóbbi kategóriába tartoznak.

Használd okosan a pletykát!

Két lényegi szabály van. Mindig tartsd nyitva a füled, és ne alakíts ki túl közeli barátságot egyik kollégáddal se - főleg, ha az illető szembekerül a munkahelyi áramlatokkal. Ha szükséges, azonnal távolodj el tőle - például ha a szaftos HR-pletyka szerint kiesett a fontos személyek kegyeiből, esetleg nemsokára leépítik.

A már kiépített pletykaláncot kell felhasználnod annak kiderítésére is, hogy ki jön helyette - mindezt még azelőtt, hogy kollégáid tudomást szereznének róla -, így már időben elkezdheted a helyezkedést, és ha szükséges, a főnöködnek elhinthetsz néhány rosszindulatú pletykamagot is az új, feltörekvő mákvirágról. Ez a módszer azért hatásos, mert ha az új alkalmazott hivatalos munkába állása előtt zajlik, akkor hiteles maradsz, és az egész nem annak a hatalmi játszmának tűnik, ami valójában.

Szokatlan órákban küldd el e-mailjeidet

Időbeosztásod szempontjából nagyon fontos, hogy megtanuld úgy csoportosítani leveleidet, hogy csakis késleltetve, hatásos órákban küldje el azokat a rendszer. Például egy délelőtt tíz órakor megírt e-mailt nyugodtan késleltethetsz másnap hajnali fél négyig. Ezt a taktikát azonban ne használd túl liberálisan. Mint minden rafinériát, a fontos személyek esetében ezt is okosan és óvatosan kell használni. Azt azért mégsem akarod, hogy mindenki azon tűnődjön, vajon napközben bemész-e egyáltalán az irodába.

Csakis olyan felettesek esetében javasolt ennek a taktikának a használata, akik a te szempontodból stratégiai fontosságúak. Ha a kollégáidra is kiterjeszted, gyanút fognak, hogy túl akarod őket szárnyalni a ledolgozott órák számában, és mindent megtesznek azért, hogy aláássák tervedet.

A munka hőse

Tégy úgy, mintha sokat dolgoznál. Minden attól függ, hogyan tálalod. A legfontosabb az, hogy lássanak munka közben. Az már kevésbé számít, tényleg sokat dolgozol-e. Lehet, hogy most összezavarodtál, de nagyon egyszerű az egész. A főnökök egyszerű lények - sokan úgy mérik beosztottjaik termelékenységét, hogy az esti órákban megszámolják a parkolóban álló kocsik számát.

Ezt a gyenge pontodat ellensúlyoznod kell a következőképpen: lehetőleg mások autójában utazz, és a tiedet hagyd leparkolva egy feltűnő helyen a céges parkolóban. Így a főnököd - vagy bármelyik más pedálgép - még akkor is észreveszi, ha sokáig dolgozik, illetve korán megy be.

Az irodában csakis iratokkal megpakolva közlekedj

Az iratokkal mászkáló személyek szorgalmas dolgozó benyomást keltik. Mintha mindig fontos megbeszélésekre mennének éppen. Legegyszerűbben a jó öreg mappával érheted el ezt a hatást. Kitömheted a kedvenc magazinoddal, az adóbevallásoddal, az otthoni költségvetéseddel vagy a kinyomtatott pimasz viccgyűjteménnyel, amit a barátod küldött át e-mailben.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A következő három szabályt mindenképpen tartsd be az iratcipeléssel kapcsolatban. Az üres kézzel járkáló ember biztosan ebédelni megy. Az újsággal járkáló ember vagy a mellékhelyiségbe indult éppen, vagy a fogadóirodába. A látszólag fontos iratokkal járkáló ember biztosan a tárgyalóba megy. Ha a mappán a bizalmas szó feltűnően megcsillan, akkor a hatás még ennél is nagyobb lesz.

Cikkünk megírásában Frank Adoranti Hogyan hazudd, csald és lopd fel magad a csúcsra című könyve segített, mely a Partvonal Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük