3 kipróbált trükk a dús, hullámos hajért: fodrászok tippjei

Szeretnéd, ha a hajad sűrű loknikban omlana le a válladra? Akkor vesd be a következő trükköket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jellemzően annak, aki hullámos hajra vágyik, szögegyenes van, míg az, akit rakoncátlan göndör fürtökkel áldott meg a sors, egyenest szeretne. Ha a genetika téged sem lepett meg dús, hullámzó tincsekkel, akkor vesd be a következő praktikákat még azelőtt, hogy suliba indulnál.

Hajlakkal kezelve

A fodrászok általában a frizura elkészítése után fixálják a hajat különféle anyagokkal, de a loknigyártás során picit megváltozik a sorrend. A besütött tincseket egyesével fixálják, így sokkal tartósabbá válik a frizura. Ezt a módszert te is bármikor kipróbálhatod, hiszen nagyon egyszerű.

Melegítsd fel a hajsütővasat. Miközben az egyre forrósodik, válaszd ketté a hajad. Fogj egy tincset, és pár másodpercre tekerd fel a vasra. Minden egyes tincset külön fújj át lakkal a csavarás után, majd amikor az egész frizura elkészült, akkor még egyszer fújd át a sörényedet.

Nem célszerű nagyon erős hajlakkot használni ehhez a művelethez, mert könnyen elnehezítheti a hajszálaidat, aminek lapos és zsírosnak ható végeredménye lehet.

Diffúzoros megoldás

Ha a hajad hajlamos magától göndörödni, de nem vagy vele megelégedve, akkor elő a hajszárítóval és a diffúzorral! Ez a tüskés kiegészítő ugyanis pontosan az ilyen hajhoz lett kitalálva, segítségével akár 20 perc alatt olyan frizurát készíthetsz, mintha a fodrásztól jöttél volna.

Mosd meg a hajad, és törölközővel szárítsd meg. Tegyél rá egy kis fixálóhabot, alaposan oszlasd el, majd hajtsd le a fejed. Óvatosan nyomd a fejbőrödhöz a diffúzort, és körkörös mozdulatokkal szárítsd meg a hajad. Ettől nemcsak megemelkedik, de nagyobb volumenű is lesz. Amennyiben biztosra mennél, a végén szintén vesd be a hajlakkos flakont.

Még több frizuratipp:

Lusták főszerepben

Sem kedved, sem időd azzal foglalatoskodni, hogy a hajadba hullámokat csempéssz, ugyanakkor jó lenne, ha szép, dús és göndör sörény omlana le a vállaidon? Nos, akkor válaszd a göndörítő habot.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hajmosás után masszírozz a hajadba egy nagyobb adagot, majd a tincseidet tekerd fel csavarókra, esetleg fond be őket, sőt, akár miniatűr kontyokat is készíthetsz a fejed tetejére tűzve. Mindhárom verzió másfajta hullámokat jelent, a legjobb, ha mindet kipróbálod. Amikor reggel felkelsz, csak ki kell engedni a hajad, és már kész is van a dögös frizura.

Te általában hogyan hordod a hajad?

Ezt is szeretjük