3 ingyenes koncert Budapest szívében péntek este
15 éves az ország egyetlen szalonnazenekara!
Az Erzsébet téren igazi világzenei buli vár május 20-án este.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tizenöt éves lett a magyar zenei élet egyik legvidámabb szereplője, a Malacka és a tahó. A fergeteges hangulatú koncertjeiről ismert zenekar első éveiben a legendás
underground zenekarok – Európa Kiadó, URH, Balaton – által inspirált dalokat játszott, majd fokozatosan kialakította saját stílusát, amelyet a sajtó később találóan szalonnazenének nevezett el. Őket, valamint a Korai Öröm zenekart és DJ Supermant hallhatod az Erzsébet téri Gödör Klubban május 20-án este 21:30-tól.

Malacka és a tahó lemezbemutató koncert, Korai öröm, DJ Superman

A Malacka és a tahó ironikus, mindent kritikusan szemlélő, mégis pozitív üzenetű szövegei egyedülállóak a hazai zenei életben. Eklektikus zenei világára jellemző, hogy a tagok között van egykori VHK-tag és Z’Zi Labor sessionzenész is. A zenekar 2007-ben a Buhera Mátrix című film zenéjét alkotta meg. Az utóbbi három évben két újabb filmzene és rengeteg koncert következett.

A jeles 15. évfordulóra óriási durranással készül a zenekar: tavasz végén jön a jubileumi album. Majd pedig – régi tagokat és sztárvendégeket felvonultató – lemezbemutató nagykoncert, május 20-án a Gödör Klubban, amelyet országos turné követ, a nyári fesztiválok érintésével.

Május 20-án este a szalonnazenekart az idén 21 éves Korai Öröm követi. A zenekar egyesek szerint pszichedelikus etnot, mások szerint városi népzenét játszik. Az est zárásáért pedig – ami valamikor hajnalban várható – Dj Superman felel.

Klamm háborúja - délután

Május 20-án kora délután Scherer Péter Klamm háborúja című darabját is ingyenesen nézheted meg a Gödörben. 13:30-tól tehát már érdemes az Erzsébet téren lenned.

Ezt is szeretjük