Nagy, éves szerelmi horoszkóp: ez vár rád a szerelemben 2019-ben

Attól még, hogy a 2019-es páratlan év, azoknak sem kell búsulni, akik épp egyedül vannak.

tél randi pár párkapcsolat (5)
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár úgy érzed, megtaláltad életed értelmét, akár keresgéled az igazit, a csillagok állása hasznos tippekkel és iránymutatással szolgál a 2019-es évre nézve.

Akik görcsösen kapcsolat után sóvárognak, a múlt elengedésével új szerelemre lelhetnek, míg, akik úgy érzik, kapcsolatuk nem elég erős, meglepő és pozitív fordulatra számíthatnak. 

szív szerelem romatnika (1)

Vénusz, a szerelem istennője nem fukarkodik a heves románcokkal és meghitt pillanatokkal: minden jegy számára tartogat jó néhány meglepetést az év. Ha kíváncsi vagy, melyek ezek, lesd meg az éves szerelmi horoszkópot! 

Kos ( III. 21 - IV. 20. )

Akár néhány hete, akár hosszú ideje vagy egyedülálló, tavasz végén egy szédítő idegen léphet az életedbe, aki fenekestül felforgatja mindazt, amit egy kapcsolatról gondoltál. Ne legyél félénk belevetni magad a közös időtöltésbe, hiszen olyan új élményekben lehet részed, amilyenekről régóta álmodsz: ezeket csak egy energikus partner mellett tudod megélni.

Párkapcsolatodban szintén izgalmas évnek ígérkezik a 2019-es: pároddal egy hullámhosszra kerültök az utazásokat illetően, és sok meseszép helyen fordulhattok meg, főleg az ősz folyamán, ha nyitott szemmel jártok, és figyelitek, milyen remek lehetőségeket sodor elétek az élet.

Bika ( IV. 21 - V. 20. )

Vedd észre, hogy annak is megvannak az előnyei, ha pár nélkül élsz: csak magadra kell áldoznod, úgyhogy ne is halogasd tovább a konditerembérlet megvásárlását. Nemcsak testileg hoz formába, de lelkileg is fejlődsz a rendszeres testmozgástól, ráadásul nem kizárt, hogy a sportolás keretein belül még a hideg hónapokban megismerkedsz valakivel, akivel az eleinte barátinak induló viszony romantikussá fonódik.

Ha párban vagy, az év elején esetlegesen felmerülő gondok ellenére tarts ki kedvesed mellett, és adj esélyt kapcsolatotoknak: próbáljatok több időt kettesben tölteni, és őszintén beszélgetni arról, ki hogyan látja a jövőjét. Meg fogsz lepődni, párodnak milyen komoly és konkrét szándékai lehetnek veled kapcsolatban, ehhez viszont szüksége van a te bátorító jelenlétedre is.

Ikrek ( V. 21 - VI. 21. )

Mivel szingliként az utóbbi időben gyakran felidéződtek benned a korábbi csalódások, zárkózottabb lehetsz, és inkább csak könnyed kapcsolatokba mersz beleugrani, melyekből egyből elmenekülsz, mielőtt komolyabbra fordulnának. Az új évben viszont végre el tudod engedni a múltat, és nyáron már szíveddel-lelkeddel egy olyan személy felé fordulhatsz, aki régóta melletted áll már, csak eddig nem gondoltál rá úgy, mint partnerre.

A párkapcsolatban élő ikreknek meg kell tanulniuk, hogy kicsit jobban odafigyeljenek egymásra, és a másik időbeosztását tiszteletben tartva szervezzék össze életüket: jó megoldás lehet, ha fix heti programokat találtok ki, például minden kedden együtt vacsoráztok egy étteremben, vagy hétvégente, felváltva, együtt meglátogatjátok a családotokat.

Rák ( VI. 22 - VII. 22. )

Ha épp nincs párod, úgy érezheted, senki sem nyit feléd, ezért egyre inkább a múltból próbálsz meghódítani valakit újra. Mélyen te is tudod, hogy újramelegítve csak a káposzta jó, az önsajnálat helyett viszont inkább vedd a fáradságot, és kezdj bele valami egészen új dologba! Azon kívül, hogy egy érdekes hobbi leköti az idődet, visszarázódsz az ismerkedés folyamatába, és, mielőtt beköszönt a nyár, meg is hódítasz egy korábban elérhetetlennek látszó férfiszívet.

Ha kapcsolatban vagy, felhőtlenül boldog és kiegyensúlyozott év áll előttetek: az is lehet, hogy komolyabb szintre léptek. Legyen az összeköltözés vagy akár a gyermekvállalás gondolata, fontos, hogy tavaszig tisztázzatok minden kétséget, ami az együtt töltött idő során valaha is felmerült. Ez lesz a harmónia kulcsa.

Oroszlán ( VII. 23 - VIII. 22. )

A hideg, téli napokon egyre többet gondolsz volt párodra, de fontos, hogy tarts ki a döntés mellett, miszerint külön úton folytatjátok az életeteket. Ne engedj a csábításnak, és ne a könnyebb utat válaszd, meglátod, már az év elején megismerkedhetsz valakivel, aki magabiztosságával azonnal levesz a lábadról. Ne hasonlítsd az új lovagodat régi párodhoz, se külső, se belső tulajdonságokban, hanem élvezd, hogy a tenyerén hordoz. Nemcsak ideig-óráig, hanem akár életetek végéig is őszintén kitartana melletted.

A heves kapcsolatban élő Rákok élete a jövőben kicsit nyugalmasabbá válik: eleinte ijesztő lehet, hogy az impulzív és intenzív szerelmi élet beszürkülni látszik, de január végére rájössz, hogy ez csak a komolyság jele. Ha úgy érzed, kész vagy megállapodni jelenlegi párod mellett, adj egyértelmű jeleket, hogy meglépje a következő lépést.

Szűz ( VIII. 23 - IX. 22. )

A logikusan gondolkodó, rendszerető és precíz szüzek fejét már az új év elején egy csapongó, az életet nagykanállal habzsoló férfi csavarhatja el. Az eddig menetrend szerint beosztott szingliséget egy csapásra megtöri a hurrikánként életedbe robbanó, energikus herceg, aki kelekótyasága ellenére úgy kezel, mint egy királylányt. Ne akarj túlságosan önállónak és függetlennek tűnni előtte, mert az elijesztheti a lelkes úriembert, inkább te is próbáld meg lazábban venni a dolgokat!

Párkapcsolatban élő szűzként viszont ne hagyd, hogy kapcsolatotok sodródjon az árral: eljött az idő, hogy ne csak a pillanat hevében döntsetek pároddal, hanem tervezzetek előre. Akár egy utazást a márciusi hosszú hétvégére, vagy már a nyaralást, de ne hagyjátok az utolsó pillanatra a foglalást, mert a kapkodás óhatatlanul feszültséget szülhet kettőtök között.

Mérleg ( IX. 23 - X. 22. )

Még mindig őrlődsz, hogy hiba volt-e otthagynod előző párodat? A hozzád közel állók is látják rajtad a dilemmát, ezért közbeavatkozhatnak. Eleinte nem bízol az ízlésükben, de, ha nem is első próbálkozásra, nyárig ráhibáznak, és egy olyan embernek mutatnak be, aki neked is egyből szimpatikus. A közös hangot hamar megtaláljátok egymással, de ne ossz meg túl személyes információkat magadról már az elején, mert ez elbizonytalaníthatja a másikat, nem csak búfelejtőnek van-e rá szükséged.

Ha kapcsolatban élsz, párod a jó idő közeledtével visszahúzódóbbá válhat: lehet, hogy túl harsány és közvetlen vagy, amit nehezen visel. Ettől még nagyon szeret, de lehet, hogy számára fontosabb az intimitás és a privát szféra. Ezt tartsd tiszteletben, és biztosítsd róla, hogy barátnőiddel nem a kapcsolatotok az állandó téma, és töltsetek egy kicsit több időt kettesben. Az odafigyelésedet értékelni fogja: ősz elején egy olyan meglepetéssel rukkolhat elő, amire nagyon régóta vágysz.

Skorpió ( X. 23 - XI. 21. )

A végletes érzelmeikről híres, szingli skorpiók nagyon jól érezhetik magukat a bőrükben, az év első feléig, de legalábbis tavaszig annyi projekt és ismerős tolul a naptárukba, hogy párkapcsolatról szó sem lehet. Amikor viszont csillapodnak a kedélyek, gondolkozz el: az év elején megismert rengeteg új arc között volt egy, aki a többieknél jobban felkeltette az érdeklődésedet, és, bár akkor nem vetted észre, te is az övét. Merj kockáztatni, és vedd fel a kapcsolatot vele, mert a régi idők emlékét idéző, közös időtöltés hamar szenvedélyes viszonnyá alakulhat.

Párkapcsolatban a féltékenységnek a csíráját is fojtsd el magadban. A bizalmatlanság a legerősebb kapcsolatot is kikezdi, inkább nyíltan kérdezz rá szerelmednél a kérdéses pontokra ahelyett, hogy magánnyomozásba fognál. Egy év eleji őszinte beszélgetés során sokkal közelebb is kerültök egymáshoz, sőt, a közös jövőtökről is szó eshet.

Nyilas ( XI. 22 - XII. 21. )

Ha egyedül vagy, kicsit szállj magadba, és gondolkozz el rajta, milyen pasit szeretnél valójában. Ne legyenek irracionális elvárásaid, viszont gyűjtsd össze azokat a legfontosabb tulajdonságokat, melyek alapján célirányosan tudsz ismerkedni. Ne a külsőségek vezéreljenek, inkább a belső értékekre figyelj: kerekedj felül a hiúságodon, és vedd észre, hogy valaki már régóta érdeklődik irántad. Nem biztos, hogy az első befutó lesz a nyerő: ne köteleződj el nyár közepéig, amíg nincsenek igazán mély érzéseid az új kiszemelted felé.

Ha kapcsolatban élsz, és eddig sülve-főve együtt voltál pároddal, lehet, hogy januárban jót tenne egy kevés külön töltött idő. Keressetek magatoknak olyan hobbikat, melyeket külön-külön is élveztek, de a másik is szívesen bekapcsolódik. Tanítgassátok egymást az újdonságokra: ez nemcsak feltüzeli, de meg is erősíti kapcsolatotokat.

Bak ( XII. 22 - I. 20. )

Ne érezd úgy, hogy környezeted nyomást gyakorol rád a párkeresés terén. Nem attól fog eljönni a szőke herceg, hogy minden nagynénid a biológiai órádról beszél, hanem villámcsapásszerűen, egy balszerencsés esemény vagy program következtében ismerkedhetsz meg valakivel tavasszal, aki végre meglágyítja a szívedet. Eleinte ódzkodhatsz az érzéstől, de szerencsére ez a partner sem szeretné elkapkodni a dolgokat. Az őszinteség a kapcsolatotok elején döntő fontosságú lesz: ha nem mersz megnyílni előtte, később te sem várhatod el ezt tőle.

Ha kapcsolatban vagy, várhatóan májusban egy korábbi konfliktus végre tisztázásra kerül: megbizonyosodsz róla, hogy soha nem volt harmadik fél a kapcsolatotokban, így bátran elkezdhetsz gondolkozni a közös jövőn pároddal. Hagyj választási lehetőséget neki, és ne kész tények elé állítsd!

Vízöntő ( I. 21 - II. 19. )

Azt hitted, egyszerűbb lesz fejest ugrani egy új kapcsolatba, mint gondoltad, de valójában nehezen megy az ismerkedés, egészen tavaszig. Amikor épp feladnád, hogy megtalálod az igazit, betoppan az életedbe egy rejtélyes idegen, akit egy kedves ismerősöd mutat be neked. Ha az induláskor nem is vagy biztos a szándékaiban, tarts ki mellette, és várd ki, mit tartogat számodra, lehet, hogy komolyabb lesz a románc, mint azt az első találkozáskor gondoltad. Ne keress kifogásokat, mint a korkülönbség vagy a külső: egy hosszú távú kapcsolatban nem ezek az irányadóak.

Ha párban vagy, folyamatosan tartsd fenn párod érdeklődését: már elég intim a kapcsolatotok ahhoz, hogy minden gátlásodat levetkőzd előtte. Ez megerősíti a köztetek lévő köteléket, olyannyira, hogy a korábban elképzelhetetlen, tabunak tartott témákat is töviről hegyire végig tudjátok beszélni. A család gondolata mindkettőtök fejében elkezd motoszkálni, de nyárig ezt a témát ne erőltesd.

Halak ( II. 20 - III. 20. )

Nem bírsz magaddal, és folyamatosan, programról programra jársz? Nem biztos, hogy ez a legjobb módja az energiáid levezetésének. Szánj időt arra is még télen, hogy csendben visszavonulva önmagaddal is megismerkedj, hiszen anélkül, hogy elégedett lennél a saját éneddel, másnak sincs esélye megszelídíteni téged. A sok próbálkozó közül várd meg, amíg valaki ténylegesen a belső értékeid miatt érdeklődik irántad, ne űzz felesleges játszmákat azokkal, akik számára csak egy vagy a sok közül. Tavaszra lehet, hogy meg is unod a féktelen szórakozást, és örömmel veted bele magad egy stabil, állandó kapcsolatba.

Párkapcsolatban lehet, hogy párod úgy érzi, nem adsz neki esélyt, hogy ő is kibontakozzon. Kérd ki a véleményét a legapróbb ügyben is, melyben döntés szükséges. A kommunikáció elengedhetetlen: legyen szó döntésekről vagy hétköznapi dolgokról, osszátok meg egymással a gondolataitokat, és nyárra olyan közel kerültök egymáshoz, mint még soha!

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Ezt is szeretjük