2011-től ingyenes fesztivál Budakalászon

Koncertek, színes programok nyár végéig a Lupa Fesztiválon

Budapest határában családi programok várnak egész nyáron.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén rendezik meg első alkalommal a Lupa Fesztivált, amely a családosoknak, a fiatal felnőtteknek és akár az idősebb korosztály számára is egyaránt felhőtlen szórakozást biztosít. Ahogy a fesztivál mottójából is kiderül, ez egy igazi időutazás múlt és jelen között, mellyel végre létrejött egy olyan programsorozat, amely egész nyáron át tart, és ahol egyszerre találkozhatsz történelmi értékeinkkel és kedvenc zenekaraiddal is. Maga a programsorozat Budapest határában, a Budakalászi bányatavak mellett, a Lupa-szigeti úton található.

Lupa Fesztivál

A Lupa Fesztivál a nyári esték és művészetek tökéletes találkozása, egyfajta gyűjteménye az igényes rendezvények egész sorának. Érthető tehát, miért nevezik igazi összművészeti fesztiválnak, hiszen a hagyományos népi előadások és táncprodukciók mellett komolyzenei és könnyűzenei koncertek, családi főzőversenyek, kézműves bemutatók és kiállítások, vetélkedők, hagyományőrzők bemutatói, sportrendezvények és rengeteg gyermekprogram gazdag kínálatával találkoznak a kilátogatók.

Hagyományaink a honfoglalástól napjainkig

Az érdeklődők a Hagyományaink a honfoglalástól napjainkig elnevezésű programsorozat keretében betekintést nyerhetnek elődeink életkörülményeibe is. Megnézhetik belülről, milyen egy jurta, őseink milyen tárgyakat használtak. A bemutatókon megismerhetik az 1848-as szabadságharc katonáinak életét, felszereléseit, ágyúit, elöltöltős fegyvereit.

Programok az egész családnak

A szervezők mindezek mellett fellépési lehetőséget kínálnak fiatal művészek számára is, hogy tehetségüket megcsillogtassák, akár az ének, zene, tánc, akár a néptánc területéről érkeznek. Az sem titkolt cél, hogy a csalogató programokkal kimozdítsák a gyerekeket a televízió és számítógép bűvöletéből, egyúttal megismertessék őket történelmi értékeinkkel úgy, hogy még jól is érzik magukat.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Hétvégi koncertek

Ha elérkezik a hétvége, esténként olyan könnyűzenei együttesek lépnek fel a Lupa Fesztivál színpadán, mint Török Ádám és a Mini, a Bikini, a United, Karácsony János, a Zanzibár, Éliás Jr. vagy a Dinamit.

A fellépők sora állandóan bővül, így érdemes nyomon követni azt a fesztivál hivatalos honlapján. A Lupa Fesztivál ez év augusztus végéig várja az érdeklődőket. Bővebb információért és a részletes programért látogass el a www.lupafesztival.hu oldalra.

Lupa Fesztivál
Helyszín: Budakalászi bányatavak mellett
Időpont: 2011. június 3. - augusztus 31.
Jegyár: ingyenes fesztivál.
Ezt is szeretjük