18 év felettieknek: óriási játszótérré alakul a Nyugati tér

Szeptember 13-ától Placcc Fesztivál

Próbáld ki a városi játéktervezést, és játssz az Invisible Playgrounddal!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A budapesti PLACCC Fesztivál művészei szeptember 23-tól ismét a városi teret használják fel rendhagyó színházi és képzőművészeti produkcióikhoz. A berlini Invisible Playground alkotócsapat már megérkezett, és a Nyugati tér környékén fejleszt városi játékokat. A játékok 18 éven felülieknek készülnek.

Az Invisible Playground csapata játék közben

PLACCC Fesztivál

Egyetlen hatalmas játszótérré alakul át a fővárosi Nyugati tér környéke szeptember 23. és október 2. között a PLACCC Fesztiválon. A berlini Invisible Playground alkotócsoport tagjai a városlakókkal közösen fejlesztenek Budapestre szabott, interaktív utcai játékokat.

Az Invisible Playground már Budapesten

Az Invisible Playground tagjai már megérkeztek Budapestre és elkezdték feltérképezni a Nyugati tér környékét. Az interneten online napilapot is vezetnek az összegyűjtött információkról.

A http://fieldofficebudapest.com oldalon videókat, fotókat, interjúkat lehet látni arról, milyen játékok készülnek a PLACCC Fesztiválra. Az alábbi videóra kattintva pedig ízelítőt kaphatsz az Invisible Playground korábbi városi játékairól.

Utópisztikus mikro-világok

A résztvevők utópisztikus mikro-világokba csöppennek, amelyek tényekre és kitalációra, félelmekre és vágyakra épülnek. Szabályok, feladatok és utasítások mentén haladnak a Nyugati tér környékén és az aluljáróban, miközben a jól ismert épületek, tárgyak, emberek egészen más megvilágításba kerülnek, új jelentést kapnak. A naponta látott árusról például könnyen kiderülhet, hogy földönkívüli vagy titkos ügynök. Mindezt azonban kizárólag a beavatottak tudják, a járókelők pedig gyanútlanul statisztálnak nekik.

Az Invisible Playground játékait a PLACCC Fesztiválon, a szeptember 25-i tesztnapon lehet kipróbálni és be is lehet kapcsolódni a tervezésbe. A nagy játékhétvégén, szeptember 30-án, október 1-én és 2-án pedig a résztvevők megtudhatják, hogy az ötleteik miként váltak a játékok részévé, amelyeket bárki kipróbálhat a PLACCC Fesztiválon.

PLACCC Fesztivál
Helyszín: Budapest Nyugati tér
Időpont: 2011. szeptember 23. – október 2.
További részletek: www.placcc.hu
Ezt is szeretjük