Ilyen volt, ilyen lett: Victoria Beckham

A Spice Girls együttes tagjaként a csúcsra jutott, aztán szólókarrierje hamar kifulladt, ma pedig az egyik legnépszerűbb híresség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Victoria Beckham 1974. április 17-én született az angliai Harlowban, eredeti neve Victoria Caroline Adams. Tehetős családja miatt sokszor zavarban érezte magát gyerekkorában, ezért gyakran kérte arra az apját, hogy ne a Rolls Royce-szukkal vigye el őt az iskolába. Az iskoláséveiben gyakran inzultálták őt osztálytársai, emiatt aztán még inkább kívülállónak érezte magát.


- A gyerekek szó szerint felkaptak dolgokat a pocsolyából, és azzal dobáltak. Én meg csak álltam ott egyedül. Senki sem állt mellém. Nem voltak barátaim – emlékezett vissza a szomorú időkre a sztár.

Amikor először látta Alan Parker kultikus musicaljét, A hírnevet, akkor határozta el, hogy egyszer ő is híres lesz. Amire nem is kellett sokat várnia, ugyanis 1993 márciusában jelentkezett a The Stage magazin hirdetésére, amiben táncolni és énekelni tudó, okos és ambiciózus lányokat kerestek. 1994-ben ő is tagja lett a Spice Girlsnek.

A kilencvenes évek egyik legsikeresebb lánybandájának mindössze három stúdióalbuma jelent meg, a slágereknek köszönhetően mégis 55 millió példányt adtak el a lemezeikből, és mindegyik lány kapott egy becenevet is, így lett Victoriából Posh Spice.

Szólókarrierbe kezdett, de belebukott

Az ezredfordulón megjelent Forever azonban már sokkal kevésbé volt sikeres, mint a megelőz két lemez, ezért a lányok nem rögzítettek újabb dalokat, Victoria pedig szólókarrierbe kezdett. Vesztére, ugyanis egyedülálló előadóként még csak a közelébe sem jutott a Spice Girls fénykorának sikereihez. Ennek tükrében pedig már az sem meglepő, hogy az első albumot a mai napig nem követte második, sőt, Victoria 2004 óta már nem is foglalkozik zenei karrierjével.

Azóta ugyanis sokkal többet profitált pénzügy és hírnév szempontjából is abból, hogy nemzetközi divatikonná nőtte ki magát, aki állandó résztvevője a divatbemutatóknak. De ruhatervezőként is sikerrel mutatkozott be, nem beszélve arról a két könyvről, amelyek nemzetközi betsellerek lettek. Victoria Adams legnagyobb húzása mégis az volt, hogy elcsavarta David Beckham fejét. Miután ugyanis járni kezdtek, a bulvársajtó a világ egyik legnépszerűbb sztárpárját avathatta személyükben, akiknek rajongótábora TomKatékével és Brangelináékéval vetekszik.

Megtalálta a megfelelő pasit

Victoria 1997-ben kezdett járni Beckhammel, miután egy jótékonysági futballmeccs után – tegyük hozzá, hathatós közbenjárás árán – sikerült a sztárfutballista közelébe férkőznie.


Olyannyira elcsábította Beckhamet, hogy egy évre rá be is jelentették eljegyzésüket, és 1999. július 4-én egy írországi kastélyban húzták egymás ujjaira a gyűrűt. A nagy médiafelhajtás ellenére mindössze egyetlen magazinnak engedélyezték a részvételt esküvőjükön. Az esemény után nem sokkal mégis napvilágot láttak azok a fotók, melyek mindent elárulnak a fényűzésről, ugyanis az ünnepség során – amely fél millió fontba került - egy aranytrónra ültek mindketten.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Victoria Beckham az elmúlt tíz évben három gyermeknek adott életet. 1999-ben született meg Brooklyn Joseph, 2002-ben Romeo James, 2005-ben pedig Cruz David. A sztárpár kapcsolatát kiemelt figyelemmel követi a sajtó, amelyet emberrablási kísérlet, terrorfenyegetés és magánéleti válság egyaránt a címlapokra juttatott. A pár vagyonát 112 millió fontra becsülik.

Ezt is szeretjük