Most láthatod először! Így néz ki az RTL Klub hivatalos magyar hangja

Both András karakteres orgánuma az RTL Klub csatorna jellegzetes magyar hangjaként vált népszerűvé.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A színész Both András eddig körülbelül félmilliószor kérte arra az RTL Klub nézőit, hogy "Maradjanak velünk!" Az ország legnagyobb kereskedelmi tévécsatornájának hivatalos hangját most láthatták először a nézők.

A 48 éves színészt a munkahelyén, vagyis az RTL Klub székházában látogatta meg az ntv1.hu riportere.

Véletlenül lett a csatorna hangja

A jellegzetes hangú magyar karakterszínész versmondó versenyekkel és színházi fellépésekkel alapozta meg ismertségét, de nem tagadja, hangját a csatornán keresztül szerette meg az ország.

- Én színész vagyok és annak tartom magam a mai napig, az már más dolog, hogy mást is csinálok. A névjegykártyámon viszont az szerepel, hogy station voice, vagyis a foglalkozásom a csatorna hangja - mesélte a színész, aki korábban reklámhangjént is dolgozott, így figyelt fel rá a tévécsatorna.

A színész karrierje a Magyar Televízió versmondó versenyeivel kezdődött, majd kőszínházakban játszott, és tulajdonképpen véletlenül került az RTL-hez, még 1997-ben, a csatorna indulásakor.

Szinkronizál és színházban játszik

A színész elmondása szerint a hangpróbán még azt hitte, a híradó mögé használják majd fel a hangját. Őt is nagy meglepetésként érte, amikor három héttel azután felhívták őt, és közölték vele, hogy ő lett az RTL hangja.

András azóta is hű maradt feladatához, minden nap órákon át kölcsönzi a hangját a kereskedelmi csatorna promóciós anyagaihoz, amibe furcsa mód még nem is unt bele. És hogy mi az a mondat, ami a legtöbbször hangzik el Both András szájából?

A legnépszerűbb férfi szinkronhangok

Nézegess képeket!

Elolvasom

- Egyáltalán nem gyűlölöm ezt a mondatot, pedig már körülbelül félmilliószor elmondtam, hogy "Maradjanak velünk, mert következik a..." Azt kívánom, hogy legyen még így minimum fél évig, és akkor nagy baj nem lesz! - viccelődött András.

Az RTL Klub hangja, aki egyébként szenvedélyes szivaros, az ntv1-nek azt is elárulta, hogy sokszor a saját otthonából juttatja el a felmondott hanganyagokat a munkaadói részére.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Both Andrást egyébként nem csak a csatorna hangjaként hallhatják a nézők, hanem John Goodman, Chevy Chase, illetve a Zűr az űrben című komédiában Michael Jordan magyar hangjaként.

Fotó: ntv1.hu

Ezt is szeretjük