Összehúzza a pórusokat, fehéríti a fogakat: így használd a zöld agyagot
A föld erejét a szépségápolásban is bevetheted.

zold agyag 4
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már az ókori egyiptomiak is rájöttek, hogy az agyag a gyógyászattól kezdve a szépségápoláson át a mumifikálásig egyaránt remekül hasznosítható, elsősorban antiszeptikus, baktérium- és gombaölő hatása miatt. 

A zöld agyag színét a benne található réz adja, a népi gyógyászat pedig élő földnek is nevezi, merthogy tartalmazza azokat a kémiai komponenseket, melyek az emberi test felépítésében is szerepet játszanak. Persze nem mindegy, milyen agyagot kensz magadra, az interneten viszont több webáruház kínálatában szerepel, leginkább tömb és por formájában. Utóbbit könnyebb kombinálni más összetevőkkel, illetve az adagolásával sem kell annyit bajlódni.

Összehúzza a pórusokat, fehéríti a fogakat

Az Arizonai Egyetem tanulmánya szerint a zöld agyag igen hatékony baktériumellenes szer, kedvező ásványianyag-összetétele miatt pedig bizonyos, az antibiotikumoknak ellenálló baktériumokat is elpusztíthatja. Egyik legfontosabb összetevője az alumínium-szilikát, de számos más ásványi- és szerves anyag megtalálható benne, mint a vas, a magnézium és a mész. 

Az agyag gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatásának köszönheti népszerűségét a szépségiparban, ahol elsősorban zsíros bőrre használják. Ennek oka, hogy eltünteti a pattanásokat és a mitesszereket, emellett szabályozza a faggyúmirigy-működést, ezáltal megakadályozza az újbóli kialakulásukat. Súlyosabb problémával természetesen célszerű bőrgyógyászhoz fordulni, egyébiránt hetente egy alkalommal nyugodtan lehet házilag készített pakolásként alkalmazni. De nemcsak erre jó a zöld agyag, ezért összegyűjtöttük a legegyszerűbb, mégis hatásos otthoni praktikákat.

Ezt is szeretjük