Fényes, erős körmök

Tökéletes lakkozás 3 lépésben

Nem kell manikűröshöz menned, hogy rendben legyenek a körmeid. Otthon is profin kilakkozhatod körmeidet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az ápolt kezek, legyen szó egy állásinterjúról vagy randevúról, igencsak fontosak. Egy szépen manikűrözött női kéz sokat számít, ahogyan az is fontos az első benyomás alkalmával, ha a körmök és a kezek elhanyagoltak.

Profi manikűr helyett te is rendbe teheted a körmeidet, hiszen nem kell hozzá sok minden.

Erős körmök

Ha a körmeid puhák, könnyen behajlanak, esetleg letörnek, akkor először próbáld meg belülről megerősíteni őket. A töredező körmök vitamin-, illetve ásványianyag-hiányra utalhatnak. A legvalószínűbb az A-vitamin- és a kalciumhiány.

A patikákban kapható A-vitaminos körömápoló olajtól - ha ezzel kenegeted a körömágyadat - hamarosan megerősödnek a körmök.

Kipróbálhatod az Oriflame új, éjszakai körömerősítőjét is, melyet este kell felvinni a körömre, így az éjszaka erősebbé és hidratálttá teszi a körmöket.

Sajnos az is elképzelhető - ahogyan vannak ritka és dús hajú emberek -, hogy egyszerűen ilyen körmöket örököltél, és akkor valóban csak a külső megerősítés jöhet szóba.

A különböző körömerősítők remek alapot biztosítanak, de ne keverd össze őket a színtelen lakkal, illetve az alapozólakkal, mert ezek másra valók, ugyanakkor, mivel plusz réteget képeznek a körmön, meg is erősíthetik azt.

Szeretnél csábító lenni a férfiak szemében? – Ezek az alapdarabok segíthetnek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lakkozás három lépésben

Ha szeretnéd kifesteni a körmödet, akkor első lépésként távolítsd el a korábbi lakk maradványait, majd alaposan mosd meg a körmöd. Ha van időd, akkor ápolhatod is a kezed, de ezt érdemes máskor csinálni, mert a lakkozáshoz úgyis minden zsírtól meg kell szabadítani a körmöd, így az ápoló olajoktól is.

Ha megmostad és megszárítottad a kezed, jöhet a formázás és a polírozás. Körömvágó ollóval végezd el a nagy munkát, és a reszelővel már csak finomítsd a végeredményt. Figyelj arra, hogy köröm belső részéről a végén leszedd, ami ott maradt, mert az egyenetlen felszín sok mindenbe beakadhat. Ha a formázással elkészültél, jöhet a polírozás. Egy finom, szivacs alapú eszközzel menj végig az összes köröm felületén, és addig dörzsöld, amíg szép fényes és egyenletes nem lesz. Ezt nem szabad durva eszközzel csinálni, mert megsértheted a körömfelszínt.

Ha mindezzel elkészültél, tisztítsd meg a körmöd a finom portól, és következhet a lakkozás.

Elsőként egy alapozólakkot vagy körömerősítőt vigyél fel. Ezzel egyrészt sima körömfelszínt biztosítasz, másrészt nem színeződik el a köröm, ami amúgy hajlamos lenne a sárgulásra. Mindig várd meg, amíg teljesen megszárad a színtelen réteg, és csak ezután vidd fel a színes festéket.

Ha nagyon sietsz, akkor hagyd ki a színtelen lakkot, ugyanis hiába használsz gyorsan száradó lakkot, az általában ígért egy perc csak akkor áll, ha egy rétegben viszed fel.

A lakkot először mindig középen húzd végig, majd oldalt is. Készíts elő fülpiszkálókat, hogy, ha lefolyik a körömlakk, akkor javítani tudd. Amíg a lakk nem száradt meg, addig ne nyúlj hozzá körömlakklemosóval, mert könnyen összekeveredhet a még folyékony festékkel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha az egyik kezed ügyetlenebb, akkor az ecsetet tartsd egyenesen, tedd alá az ujjad, és az ügyesebb kezedet húzd végig rajta. Ha több réteget viszel fel, akkor mindig várd meg, amíg az előző megszárad. Ha szép a szín, és nem csíkos a végeredmény, akkor felesleges a második réteg.

Ha a lábkörmeidet lakkozod, praktikus lehet egy lábujjelválasztó, amennyiben egymás alá fordulnak az ujjak. A lábakon tanácsos késő délután elkezdeni a festést, hogy se az ágy és az ágynemű ne gyűrje össze a lakkot, se a zokni és a harisnya ne rontsa el a művet.

Ha megszáradt a lakkozás, akkor már csak egy fedőréteget kell rápingálnod, és kész is vagy. Ezt nem érdemes elbliccelni, mert a lakk enélkül kevésbé tartós.

Ezt is szeretjük