Tilos így felkenni a krémet: belefagyhat a bőrödbe
Ezt mindenkinek tudnia kéne
Sohasem gondoltad volna, hogy a hideg ennyire károsítja a bőrödet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen gyakran hagyja el az emberek száját a következő mondat: befagy a fenekem. Bár a szállóigévé vált mondatot átvitt értelemben használják, nem is állnak olyan távol az igazságtól, ugyanis télen a bőr igenis be tud fagyni.

Durván hangzik, vagy sem, ha nem a megfelelő arcápolót használod - és nem a megfelelő időben -, az súlyos károkat okozhat hosszú távon, ezért érdemes odafigyelni néhány egyszerű dologra.

Óvatosan a vízzel!

A fagypont alatti hőmérséklet egyik nagy veszélye, hogy a bőrsejtekben található víz megfagy, így a sejtek elhalnak, és a bőrszövet kisebb-nagyobb mértékben károsodik - bekövetkezik a szöveti sérülés. Ennek figyelmeztető jele már az egyszerű bőrpír is, valamint a hámlás, a zsibbadó, feldagadt bőr és a sápadt, fehér bőrfelszín is.

Legnagyobb veszély az arcot, a kezet és a lábakat fenyegeti, nem véletlen, hogy ezeken a részeken szárad ki leginkább a bőr a nagy hidegben. Csak ront a helyzeten, ha vizes alapú krémet, esetleg zselét használsz arcápolóként, és annak nincs ideje beszívódni.

Sokan előszeretettel használják indulás előtt a kézkrémet vagy az arcápolót, azonban ezzel sem teszel jót a bőrödnek. A hidratáló vizes alapú krémeket legalább fél órával indulás előtt kend fel, így van idejük alaposan felszívódni.

Így védve leszel

A zsíros alapú sheavaj a legjobb megoldás a bőr védelmének érdekében. Az arcolajok hatékony védelmet nyújtanak az arcbőrödnek, ráadásul ha illóolajost választasz, a lelkiállapotodra és felemelő hatással lesznek! Ha maximális támogatást szeretnél a bőrödnek, mindenből használj olyat, ami organikus, és nem tartalmaz mesterséges anyagokat.

Ellenkező esetben nagy hidegben szó szerint belefagyhat a bőrbe, mivel még annak a felszínén van. Ez az apró erek elpattanásához vezethet. Télen a magas víztartalmú krémet cseréld valamilyen zsíros vagy olajos alapúra, hogy a bőröd folyamatosan védve legyen. A hidratálókat használd este, ha már nem mész ki a hidegbe, hiszen a vízpótlásra ilyenkor is szüksége van bőrnek.

Ezt is szeretjük