3 erős antioxidáns gyümölcs tavasszal
Ránctalanítanak és szépítenek
Segíts a bőrödnek visszanyerni feszességét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szabadgyökök ténykedésének egyik kevéssé örvendetes következménye az idő előtti öregedés, melyet a következő gyümölcsökkel kiküszöbölhetsz.

A téli megpróbáltatások után töltsd fel a bőröd antioxidánsokkal, hogy visszanyerhesse üdeségét és feszességét. Ragyogj újra régi fényedben!

Málna

A málna neve elsősorban gasztronómiai témák kapcsán szokott felmerülni, pedig a kis gyümölcs hasznos segítség a szépségápolásban is. C-vitaminban rendkívül gazdag, ami fontos, hiszen az aszkorbinsav segít a szabadgyökök semlegesítésében, ahogyan a málna pirosas színét adó antociánok is. A gyümölcs sok vizet tartalmaz, amely segít megszüntetni a bőr vízhiányos állapotát, remek hidratáló, ami a napsütéses idő beköszöntével még fontosabb tényezővé válik. Ezen kívül gyulladáscsökkentő hatása is van, pattanásos bőrre kiválóan alkalmazható.

Ám a málna nemcsak kívülről, hanem belülről is hathatós segítség, ugyanis remek méregtelenítő, így segít megszabadulni a káros anyagoktól, melyeknek hatása elsőként a bőrödön látszódna meg. Ráadásul C-vitamin-tartalma révén a szervezetedet is sokkal ellenállóbbá teszi.

Eper

Egy újabb piros finomság, melynek nemcsak az íze megnyerő, hanem a szépségséged kulcsát is meglelheted benne. C-vitamin-tartalma az, ami igazán meghatározó szereplővé teszi a természetes kozmetikumok között, ugyanis beindítja a kollagéntermelést. Ezáltal a kötőszöveteid erősebbé válnak, nem ereszkednek meg. Az eperben fellelhető egyes anyagok segítenek a bőr hámlasztásában is, így arcod ismét üde és ragyogó lesz.

Káros kencék

Azért is jobb, ha természetes kozmetikumokat használsz, mert a mesterségesen előállított krémek sokszor a bőrre káros anyagot is tartalmaznak. Nézd meg, miket!

Fogyasztása is kifejezetten ajánlott, mert vízhajtó hatású, így serkenti az emésztésedet, és segít megszabadulni a salakanyagoktól, melyek felhalmozódását szintén megsínylené a bőröd. Tehát eperszezon idején mindenképpen fogyassz a gyümölcsből annyit, amennyit csak tudsz, a maradékot pedig használd pakolásként!

Cseresznye

A tavaszi hónapok közepén terem a cseresznye, ami nemcsak házi sütik alapanyagának kitűnő. A gyümölcsben - a málnához hasonlóan - megtalálható az antocián nevű antioxidáns vegyület, amely véd az öregedési folyamatokat felgyorsító szabadgyökökkel szemben. A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig a cseresznye nemcsak a ráncokat tünteti el, hanem a zsíros bőrt is visszabillenti az egyensúlyi helyzetbe, anélkül, hogy kiszárítaná azt. Sőt, ennek a képességének hála még a pattanásokkal is gyorsan elbánik.

Napi tíz cseresznyével már könnyedén védekezhetsz a szabadgyökök kialakulása ellen, és a vasszintedet is kordában tarthatod. Utóbbi azért is fontos, mert vashiány esetén a szemed alatt csúnya karikák alakulhatnak ki, melyek csorbát ejthetnek szépségeden. A legjobb, ha a cseresznye húsát - természetesen mag nélkül - arcpakolásként használod fel, egy kis tejszínnel vegyítve.

Ezt is szeretjük