Ez legyen az utolsó dolog, amit csinálsz reggel a fürdőben

Csak 2 percet vesz igénybe

Nyáron különösen fontos, hogy ne feledkezz meg róla.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyáltalán nem szép látvány, ha nyáron a melegtől és az izzadságtól egyszer csak olvadozni kezd az arcodról a smink. Szerencsére azonban ez a probléma nagyon egyszerűen megelőzhető. Olvasd el, hogyan!

Nem csak a vízálló kozmetikumok jelentenek megoldást, ha sminkelni szeretnél nyáron, de tartasz az ezzel járó maszattól és az elfolyt színektől. A megfelelő termékek kiválasztása mellett a helyes alapozás és egy apró trükk is segíthet tartósabbá tenni a sminkedet.

Milyen a jó nyári kozmetikum?

Nyáron érdemes hanyagolni szinte mindent, ami por alapú, legyen szó a púderről vagy a szemhéjon, ajkakon használt porokról. Sokkal jobb megoldás ezek helyett egy krémállagú alapozó, egy vízzel kevert vagy krémes szemhéjfesték vagy egy szájfény, ezek ugyanis sokkal kevésbé hajlamosak elfolyni. Ugyanez igaz a szemceruzára is, aminél általában jobb megoldást jelent nyáron a tus.

Ami a szemöldökre és szempillákra használt termékeket illeti, szintén keresd a tintaszerűeket, ám az olajos anyagoktól mindig tartózkodj. Ezek ugyan tartósan a helyükön maradnak, ám lefojtják a bőrödet, sőt, csúnya mitesszereket képezhetnek, ha nem sikerül jól letisztítani őket.

Alapozás

Nyáron gondolj úgy az alapozóra, hogy ha kevesebbet viszel fel, kevesebb dolog folyhat le az arcodról, éppen ezért tarts szigorú mértéket. Ha úgy érzed, elsőre túllőttél a célon, fogj egy megnedvesített szivacsot, és kissé lapogasd át vele az érintett felületet. Ugyanezt a szivacsot egyébként használhatod a krémes alapozó felvitelére is. Tegyél rá egy borsónyit, majd az arcod közepétől kifelé oszlasd el rövid mozdulatokkal, és várj pár percet, mielőtt mást tennél az arcodra!

Tartós trükk a csillogás ellen

Ha minden a helyére került - ez a módszer akkor is működik, ha nem sminkelsz semmi mást -, akkor fogj egy nagy pamacsú ecsetet, és vigyél fel egy kevés színtelen port a T-zónában az arcodra. Ez a terület hajlamos leginkább a zsíros csillogásra, azaz itt fontos a mattítás, ám bánj ezzel is nagyon takarékosan. A színtelen púder vagy a hintőpor felvitele csak két perc, de javarészt képes felszívni az izzadságot. Az ilyen porok mindeközben láthatatlanok maradnak, így egy kicsit segítenek megkímélni a sminked többi részét, hogy az tartósabb legyen.

Ezt is szeretjük