Ezt add a mosáshoz, hogy eltüntesd a kutya- és macskaszőrt a ruhákról - 5 trükk a patyolattiszta, szőrmentes darabokért

A ruhákra tapadt cica- és kutyaszőr sok gazdinak okoz problémát, de néhány egyszerű trükkel könnyen megszabadulhatsz tőle.

szor ruha
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az állatok elképesztően sok örömöt és szeretetet hoznak az ember életébe, és nem fér ahhoz kétség, hogy bár akadnak velük nehézségek, ezek eltörpülnek a boldog pillanatok mellett. Az viszont tény, hogy akármennyire is imádja őket a gazdi, a ruhákra tapadó szőrszálakat már kevésbé szereti.

Szerencsére léteznek egyszerű módszerek, amikkel megszabadulhatsz tőlük. Sorra veszünk néhány egyszerű, de nagyon hatékony trükköt, amit minden cica- vagy kutyatulajdonosnak ismernie kell.

Így tüntesd el az állatszőrt a ruhákról

Szárítás a mosás előtt

Ha van szárítógéped, vagy szárító funkciód a mosógépen, az nagy segítség lehet az ügyben. Jó ötlet, ha a mosás előtt egy szárítóprogramra teszed be a ruhákat, ez ugyanis eltávolítja a szőr nagy részét, és csökkenti a ruhák elektrosztatikus töltését, így elkerülheted, hogy a megmaradt szálak a mosás során újra rátapadjanak.

Ecet a mosáshoz

A kevésbé kényes darabokhoz érdemes körülbelül 1-1,5 deci ecetet adni a mosáshoz. Töltsd az öblítő helyére a gépbe, az ecetsav ugyanis meglazítja a szálak tapadását, így hozzájárul ahhoz, hogy teljesen szőrmentesen vedd ki a ruhákat a gépből. A szőr így a vízben és a gépben marad majd, nem pedig a textíliákon.

Emellett azonban a mosógép tisztaságára is oda kell figyelni, ha tényleg szőrmentes eredményre vágysz. Mosás után töröld ki a dobot alaposan, néha pedig indíts egy üres mosást, hogy eltűnjenek a kósza szálak is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sokat segít a gumikesztyű

Egy gumikesztyű segítségével nemcsak a ruhákról, hanem akár a kanapéról is eltávolíthatod a kedvenced nyomait. Ha átdörzsölöd az anyagot gumikesztyűs kézzel, a szálak csomókba állva jönnek majd le róla, így végül simán leszedheted az ujjaiddal az apró kis szőrcsomókat. A kesztyű és a textília közti súrlódás hatására ráadásul a szálak nagy része inkább a kezeden gyűlik majd össze. Ha egy kicsit megnedvesíted a gumit, még hatékonyabb lehet a módszer.

Ruhatisztító henger és nedves kéz

A legnépszerűbb módszer talán a ruhatisztító, szöszeltávolító henger, ami igazi S. O. S.-módszerként is működik, hiszen indulás előtt egyszerűen csak áthúzod párszor a ruhákon, és nyoma sem lesz a szőrnek. Érzékeny, bolyhos anyagok esetén azonban érdemes óvatosan használnod.

Ha pedig mégsem lenne otthon, akkor egyszerűen csak vizezd be kicsit a kézfejedet, és erős, határozott mozdulatokkal húzd végig többször a ruháidon. Így a szálak rátapadnak a tenyeredre, majd pedig egy kézmosással egyszerűen lemoshatod őket.

2 óra alatt megszáradnak a ruhák ezzel a trükkel

A 24 éves Alix Byrne és párja, Andrew egy egyszobás lakásban élnek, a ruhaszárítás pedig mindig túl macerás volt számukra. Folyton azzal küzdöttek, hogy hol marad hely a szárító számára, hova tegyék, amikor útban van, vagy épp hova akasszák fel a nedves ruhákat. Egyszer viszont egészen véletlenül egy nagyon hasznos módszert fedeztek fel.

Ezt is szeretjük